Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Home 21 mrt 2016

Toffe drijvende huizen die de toekomst van het zelfvoorzienend wonen bepalen

In een land vol grachtengordels zijn woonboten voor ons geen onbekend fenomeen. Het lijkt er zelfs op dat woonboten iedere dag meer aandacht krijgen. We kijken dan ook niet meer op als ingenieuze architecten de nieuwste technieken gebruiken bij het ontwerpen van drijvende huizen. Dat is logisch, want de steden worden drukker en men is op zoek naar betaalbare alternatieven die bij voorkeur zelfvoorzienend zijn. Zo worden ook steeds meer zelfvoorzienende drijvende huizen ontworpen die het comfort van een gewoon huis hebben. Super chill, want we zijn elke dag op zoek naar manieren die milieuvervuiling tegengaan. Wij liepen verschillende drijvende huizen tegen het lijf die op zonne-energie werken en presenteren die aan je. Bijzonder!

EcoFloLife’s Waternest

Het EcoFloLife’s Waternest werkt geheel op zonne-energie en is van gerecyclede materialen gemaakt. Wil je meer weten over dit te gekke huis? Dan kun je hier snel verder lezen.

Drijvende agricultuur

De Smart Floating Farms zijn met één specifiek doel gemaakt: het verbouwen van gewassen. Het designteam van Forward Thinking Architecture uit Barcelona heeft deze kassen ontworpen. Ze werken volledig op zonne-energie en zijn bovendien modulair. Deze kassen kunnen meer dan achtduizend ton groente verbouwen. Wauw!

Een resort op zonne-energie

Het Solar Floating Resort is als het ware een klein eilandje. Het resort is als een unieke watermobiel ontworpen, maar dan op een eco-vriendelijke manier. Er is een onderwater observatiekamer en een jacuzzi op het dek aanwezig. Alle elektriciteit wordt door de zonnepanelen opgewekt zodat je ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd!

Drijvend huis in de vorm van een ei

The Exburg Egg is een tof ontwerp van de artiest Stephen Turner. Hij bouwde dit zelfvoorzienende huis in twaalf maanden. In dit huis is naast een bureau een klein fornuis, een hangmat én een badkamer te vinden. Volgens ons genoeg voorzieningen voor een weekendje weg!

Grand Cancun Eco-Island is een droom eiland

Dit eiland is grotendeels zelfvoorzienend en maakt veel gebruik van duurzaam energie. Zonnepanelen, windmolens en onderwaterturbines wekken allemaal duurzame energie op. Bovendien wordt het regenwater gerecycled als drinkwater. Daar komt ook nog bij dat dit eiland met een koolwaterstoffilter oceaanwater zuivert van vervuiling. Sustainable is dat zeker!

Drijvende huizen in Rotterdam

Rotterdam is een havenstad waar meer dan genoeg water aanwezig is en deze constructie is drie jaar geleden gebouwd. Bubble Pavilion dient als een experiment voor klimaatvriendelijke ontwerpen. Het drijvende Bubble Pavilion bestaat uit drie geodetische koepels. Een geodetische koepel is een gewelf dat door de speciale constructie zeer licht kan worden uitgevoerd. Ziet er gaaf uit! Toch?

Wij zien een toekomst voor ons met deze drijvende huizen als oplossing voor het woningprobleem. Deze ontwerpen die (bijna) geheel zelfvoorzienend zijn lijken de toekomst van wonen vorm te geven. Wij vinden deze concepten in ieder geval super tof en denken dat we hier zeker meer van zullen zien!

Reageer op artikel:
Toffe drijvende huizen die de toekomst van het zelfvoorzienend wonen bepalen
Sluiten