Daniel Koster
Daniel Koster Culture 24 mei 2016

Te gekke (nieuwe) series die de WANT-redactie je aanraadt

We waarschuwen je alvast: dit zijn series waar je geheid aan verslaaf wordt. Dat betekent dus dat je flink wat slapeloze nachten gaat hebben als je dit artikel checkt. Lees je door? Cool, op eigen risico dan maar! We hebben namelijk een aantal series voor je in petto die je naar onze mening moet zien. Naast één of twee klassiekers kom je allemaal series tegen van de afgelopen tijd waarvan een nieuw seizoen net uit is, of eraan zit te komen. Zo heb je genoeg materiaal om je tijdens natte zomerdagen of avondjes thuis op de bank te vermaken. Ook geven we je per serie aan via welke streamingdienst je ‘m kunt checken en wanneer je een nieuw seizoen kunt verwachten. Ideaal, toch?

Peaky Blinders

Als het om series gaat is Peaky Blinders één van onze favorieten. Het verhaal speelt zich net na de eerste wereldoorlog af en volgt de Shelby’s. Dit is een familie die faam maakt in Birmingham door zich met allerlei (illegale) activiteiten bezig te houden. Het tweede seizoen staat sinds kort op Netflix, wat winnen is. Daarnaast wordt het derde seizoen op dit moment uitgezonden op de Engelse buis. De eerste drie afleveringen zijn reeds geweest. Die kun je dus helaas nog niet zien. Verder wensen we je veel kijkplezier!

Mr. Robot

Wij werden vanaf minuut één compleet door ‘Mr. Robot’ gegrepen. Je volgt Elliot Alderson. Overdag is ‘ie een medewerker van een cybersecurity bedrijf. Echter leeft hij daarbuiten het leven van een hacker. Het gave aan de serie is dat je compleet wordt verbaasd. Niet enkel doordat hetgeen ‘ie doet als hacker werkelijk kan, maar ook omdat alles wat je dacht te weten gaandeweg het verhaal op zijn kop wordt gezet. Je zult meerdere keren met je mond vol tanden staan, dat garanderen we je. Het tweede seizoen begint op 13 juli 2016. Het eerste seizoen is op de Nederlandse televisie verschenen, maar (voor nu) helaas niet terug te kijken. Je kunt via USA Network checken of je het eerste seizoen daar kunt zien.

Billions

Ken je Damian Lewis nog? Hij vertolkt in ‘Billions’ de rol van een rijke zakenman die aan het hoofd staat van een gigantisch financieel imperium. Echter heeft hij niet al zijn geld eerlijk verdiend waardoor ‘ie zichzelf bij overheidsadvocaat Chuck Rhoades in de kijker speelt. Het resultaat is een epische strijd tussen twee machtige mannen. De serie is lekker duister met een scala aan interessante personages. Billions is niet op Netflix te zien, maar wel via Showtime. Zo kun jij dus gewoon vanachter je laptop deze serie volgen.

FlashForward

‘FlashForward’ is dé klassieker uit deze lijst. De serie stamt uit 2009. Het idee? Dat iedereen op hetzelfde moment een blackout heeft. In die blackout zien zij twee minuten en zeventien seconden van de toekomst. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel. Je volgt namelijk Mark, een politieagent die het mysterie omtrent de blackout probeert op te lossen. Centraal staat hierbij de vraag of je je eigen toekomst maakt, of die in steen staat gebeiteld. Eén van onze favoriete series aller tijden. Een aanrader dus! Je kunt de serie niet op Netflix zien, maar wel via Hulu checken.

Black Mirror

Black Mirror is ook zo’n typische WANT-serie. Elke aflevering in deze serie is een op zichzelf staand verhaal. Wat echter de rode draad is in alle afleveringen, is hoe technologie ons leven verandert. De afleveringen spelen zich allemaal in de toekomst af en we kunnen alvast verklappen dat deze toekomst niet altijd even volmaakt is. De duistere kant van innovaties wordt namelijk dikwijls in de serie aan het licht gesteld. De serie is hierdoor niet enkel spannend, maar laat je ook nadenken over innovaties en de toekomst. De eerste twee seizoenen zijn via Netflix te bewonderen. Het derde seizoen is in de maak, maar wanneer die op de Engelse buis of op Netflix verschijnt is nog niet duidelijk.

Bloodline

Deze Netflix original is met luid enthousiasme ontvangen. Het eerste seizoen, dat reeds op Netflix staat, volgt de familie Rayburn. De volwassen broers en zussen worden aan het verleden blootgesteld wanneer Danny Rayburn, het zwarte schaap van de familie, terugkomt voor de viering van de 45e verjaardag van hun familiehotel. Een verhaal dat intrigerend is en je doet smakken naar meer. Dat snakken hoef je niet lang vol te houden, het tweede seizoen wordt zeer binnenkort verwacht.

Better Call Saul

Na het succes van ‘Breaking Bad’ werd de aankondiging van ‘Better Call Saul’ met euforie ontvangen. Naar onze mening werd deze euforie waargemaakt met het eerste seizoen, dat reeds op Netflix is te zien. In dit seizoen volg jij Saul, de humoristische advocaat die een briljante rol in Breaking Bad vertolkt. Je ziet in de serie hoe hij van eerlijke advocaat om wordt getoverd tot de Saul die we kennen. Het tweede seizoen is aan het begin van dit jaar uitgekomen en ook al op Netflix te bewonderen. Chill!

Luther

‘Luther’ is de tweede klassieker en tevens een favoriet van de WANT-redactie. In deze Britse serie volg je DCI Luther, vertolkt door één van onze favoriete acteurs, Idris Elba. Hij speelt een ontzettende slimme detective die de regels af en toe buigt om resultaat te boeken. Zijn band met andere personages in de serie samen met de intrigerende moordzaken maakt de serie bloedstollend, boeiend en soms beangstigend tegelijk. Wat ook mooi is meegenomen, is dat de eerste drie seizoenen op Netflix staan! Het vierde en tevens laatste seizoen is via de BBC te checken.

Jessica Jones

‘Jessica Jones’ is met behulp van Marvel tot stand gekomen. De serie leidt tot vermakelijke televisie met gave actie. Zoals de titel doet vermoeden draait het verhaal om het leven van Jessica Jones. Zij is een vrouw met superkrachten die haar leven probeert her op te starten als privédetective. Echter blijkt dit lastiger te zijn dan gedacht. Het eerste seizoen kun je op Netflix vinden, het tweede seizoen wordt in 2017 verwacht.

Orphan Black

Wat ‘Orphan Black’ voor ons zo tof maakt is de rol van Tatiana Maslany. Zij speelt namelijk de hoofdrol, waarbij zij een reeks personages vertolkt. Waarom? Omdat het verhaal draait om een aantal vrouwen die klonen zijn van elkaar. De uiterst verschillende personages en het mysterie leidt tot een verhaal dat op momenten hilarisch is, maar je vooral op het puntje van je stoel laat zitten om het geheim achter de klonen te ontfutselen. Het vierde seizoen is op dit moment aan de gang en op Netflix te zien. Vier seizoenen Orphan Black liggen dus voor je in het verschiet!

The Blacklist

‘The Blacklist’ begint met Raymond Reddington die zichzelf bij de FBI aangeeft. Hij is één van de meest gezochte mensen ter wereld. Gaandeweg het verhaal begin je steeds beter te begrijpen waarom hij zich bij de FBI heeft aangegeven en wat zijn band is met de enige persoon binnen de FBI waar hij mee wil praten. Aangezien elk seizoen uit een flink aantal afleveringen bestaat die uiterst gemakkelijk wegkijken is dit dé tijdverslinder uit deze lijst. Maar dat is soms juist hetgeen je precies nodig hebt. De eerste twee seizoenen zijn via Netflix te zien en het derde seizoen is net op de buis geweest!

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Als afsluiter van deze lijst vind je ‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’. Deze serie, die zes afleveringen kent, volgt het leven van Robert Durst. Hij is de belangrijkste verdachte in een reeks moorden. Komt dat je bekend voor? Ons ook, want de serie heeft iets weg van ‘Making a Murderer’. Vond je deze serie tof? Dan is het verhaal rondom Robert Durst meer dan een aanrader. Je vindt deze serie niet op Netflix, maar wel op HBO.

Dit waren alle series die we voor je in petto hadden. Je zult flink wat tijd moeten vrijmaken om al deze series te kunnen checken, maar dat zijn ze ook dubbel en dwars waard. Dus, blok die avonden en weekenden maar alvast vrij. Je hebt dan namelijk een date met één of meerdere van deze series!

Reageer op artikel:
Te gekke (nieuwe) series die de WANT-redactie je aanraadt
Sluiten