Toiletpapier vliegt van de planken: met deze tool bereken je tot wanneer je genoeg hebt

Onzekere tijden, zorgen voor onzekere maatregelen. En dat is precies hoe een maatschappij kan eindigen met een website als How Much Toilet Paper?!. Het toiletpapier vliegt van de planken, maar hoeveel heb jij nu precies in huis?

De grappen worden op dit moment al ruimschoots gemaakt. Mensen in 2050 maken straks het laatste rolletje wc-papier op die hun ouders in 2020 hebben aangeschaft. En ondanks het feit dat het hamster-gedrag van mensen absoluut niet door de beugel kan wat ons betreft, is het product dat eruit komt wel weer mooi. En dan hebben we het dus over de website How Much Toilet Paper?!

Toiletpapier vliegt van de planken: hoeveel heb jij?

De website werkt eigenlijk hartstikke makkelijk. Jij vult, met je hamsterhoofd, het aantal wc rollen in die jij op dit moment in bezit hebt. Vervolgens laat je weten hoe vaak je naar de wc gaat. Hou je daar overigens niet aan vast, je mag best een keertje meer of minder op een dag. Uiteindelijk komt er een nummer uitrollen die laat zien hoeveel dagen jij nog te gaan hebt met je voorraad.

Dus laten we zeggen dat Peter en zijn vrouw Selie 10 pakken toiletpapier hebben gekocht. Dat zou betekenen dat de twee vanaf dat moment beschikken over een pleerol of 80. Ik heb even gezocht hoevaak mensen gemiddeld naar de wc gaan (ja, dat is mijn werk op dit moment) en ik kom uit op een gemiddelde van vijf keer per dag. We ketsen de cijfers in de calculator:

Toiletpapier calculator
Hoeveel hebben Peter en Selie nog in huis? (Screenshot: WANT)

Voila! Peter en Selie kunnen de komende 256 dagen hun achterkant nog schoonvegen.

Klinkt grappig, maar serieus bedoeld

Het klinkt allemaal hilarisch en ook ik doe er nu wat luchtig over. Maar er zit wel een hele serieuze noot aan het hele idee. Op dit moment vliegen de rollen wc-papier van de planken! En dat is alles behalve sociaal van de mensen. Net is onnodig en belachelijk.

How Much Toilet Paper?! is dan ook gebouwd voor mensen om te kijken hoelang ze nog vooruit komen met hun voorraad. Gooi de boel door de tool, kijk hoelang je nog kan doen met je papieren lappen en zie dat je meer dan genoeg in huis hebt. Laat vervolgens de rollen lekker liggen in de supermarkt en gun je medemens ook nog eens wat.

Reageer op artikel:
Toiletpapier vliegt van de planken: met deze tool bereken je tot wanneer je genoeg hebt
Sluiten