Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 jul 2018

Een kijkje in ‘s werelds eerste interactieve digitale museum

Vorige week heeft het eerste museum ter wereld dat gericht is op digitale kunst zijn deuren geopend in Tokio. Zodra je de foto’s ziet, wil jij je koffers pakken naar de hoofdstad van Japan. Het museum gebruikt 520 computers en 470 high-tech projectors om van elke ruimte in het gebouw een totaal andere beleving te maken.

Er komen steeds meer digitale ontwikkelingen en in het geval van dit revolutionaire museum is dat positief te noemen. Doordat dit museum digitale kunst tentoonstelt, hebben bezoekers het idee dat ze worden opgenomen in de kunst en er niet alleen naar kijken.

Interactieve kunst

De installaties zijn interactief en reageren op de mensen die er aanwezig zijn. Dat betekent dat, in tegenstelling tot veel andere museums, je de kunst bijna moet aanraken.

10.000 vierkante meter aan digitale kunst

De kunst is gecreëerd door teamLab, een collectief kunstenaars die kunst combineren met technologie. In de verschillende ruimtes die samen zo’n 10.000 vierkante meter in beslag nemen, hebben bezoekers bijna het gevoel dat ze dromen. Je kunt er echt in een kamer vol planeten op en neer stuiteren.

Een betoverende ervaring is het dus, een bezoek aan dit museum. Helaas zouden we helemaal naar Tokio moeten reizen om het te bezoeken. Om toch nog een beetje te genieten, zijn hier een paar foto’s van het Mori Building Digital Art Museum.

Tesla Cybertruck Elon Musk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kijkje in ‘s werelds eerste interactieve digitale museum
Sluiten