Tokyo Game Show 2020 is ook geschrapt

De kans dat we voor de release van de PlayStation 5 de spelcomputer in het wild gaat zien, is erg klein. Diverse evenementen zijn tijdens deze crisis al geschrapt en sinds vandaag kunnen we daar de Tokyo Game Show aan toevoegen.

Het evenement stond gepland voor eind september in de Makuhari Messe in de buurt van Tokio (technisch is het Chiba, maar niemand die dat weet). Vanwege de uitbraak van het virus was het al langer onzeker of het evenement door kon gaan. En nu is de knoop doorgehakt.

Geen Tokyo Game Show in 2020

Volgens het persbericht dat de organisator heeft verstuurd heeft men er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten dat de Tokyo Game Show in zijn normale vorm niet door kan gaan. Normaal gesproken komen er zo’n 200.000 bezoekers naar het evenement dat vier dagen duurt en zit men behoorlijk op elkaar. Dat is in deze tijden natuurlijk niet echt het meest handig. Dus volgt de beurs de voorbeelden van de E3 en de Gamescom, waardoor er dit jaar eigenlijk geen enkel groot evenement rondom games wordt gehouden. De organisator hoopt op begrip bij hen die de beurs wilde bezoeken.

Tokyo Game Show
Dit soort dingen gaan we dit jaar niet meer zien. (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

Op dit moment is er nog wel het plan om rondom de datum van de Tokyo Game Show een online evenement te houden. Maar dat was eerlijk gezegd ook het plan bij de andere genoemde gamebeurzen en daar is niet veel uitgekomen. Uitgevers kiezen nu heel bewust hun eigen momenten in de online wereld om te vertellen wat hun plannen zijn en wanneer zij games uitbrengen. Zo hield Microsoft gisteren een Inside Xbox, waarbij het games toonde die verschillende externe uitgevers gaan uitbrengen op de spelcomputer. Die stream viel overigens wel tegen en het is te hopen dat we binnenkort echt games gaan zien die voor de nieuwe generatie spelcomputers uitkomen.

Reageer op artikel:
Tokyo Game Show 2020 is ook geschrapt
Sluiten