Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 mei 2020

Tom Cruise en NASA werken aan eerste film ooit gefilmd in de ruimte

Vergeet Star Wars, Star Trek en Apollo 11. De eerste film die wordt opgenomen in de ruimte komt eraan en met niemand minder dan Tom Cruise.

Dat maakt NASA Administrator Jim Bridenstine bekend. Hoe de film er precies gaat uitzien is nog onbekend, maar zeker is wel dat de film zich gaat afspelen in het internationale ruimtestation ISS. Een van de rollen in de productie is weggelegd voor Tom Cruise, maar ook over zijn precieze rol is weinig informatie. Het is dus onbekend of hij alleen de regie gaat doen, of dat hij daadwerkelijk ook een rol in de film zal hebben.

Bridenstine is blij dat Cruise wil meewerken aan de film, laat hij op Twitter weten: “We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieurs en wetenschappers te inspireren om NASA’s plannen uit te laten komen.”

SpaceX

Deadline kwam een paar dagen geleden met het toen nog onbevestigde nieuws over de film met Tom Cruise. Zij kwamen met het gerucht dat ook SpaceX meewerkt aan de film. Dat is echter door NASA en het bedrijf zelf nog niet bevestigd. Wel antwoordde Elon Musk op het bericht van de ruimtevaartorganisatie: “Should be a lot of fun!” SpaceX wil in 2021 of 2022 voor het eerst ruimtetoeristen in een baan rond de aarde brengen.

Tom Cruise

Tom Cruise heeft in ieder geval genoeg ervaring met vliegende voorwerpen. Op dit moment is hij bezig met het afmaken van Top Gun: Maverick. In die film doet hij de regie. De releasedatum van de film staat nu gepland op 26 juni, maar kan vanwege de coronacrisis ook uitgesteld worden. Ook in de filmreeks Mission: Impossible hing cruise al eens uit een vliegtuig. Of hij nu uit een ruimtestation gaat hangen, is dus voorlopig nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tom Cruise en NASA werken aan eerste film ooit gefilmd in de ruimte
Sluiten