Tom Holland: ‘Sony had een briljant idee voor MCU-exit Spider-Man’

Fans van Spider-Man hebben afgelopen zomer flinke stress gehad. Dit omdat het vanwege een conflict tussen Sony en Disney niet duidelijk was wat er met Spider-Man ging gebeuren. Gelukkig zorgde een dronken telefoontje van Tom Holland er mede voor dat de slingerende superheld gewoon in het Marvel Cinematic Universe van Disney mocht blijven.

Waar de huidige Spider-Man vertolker destijds erg veel moeite met de mogelijke breuk met Sony leek te hebben, gaf hij onlangs aan ook te vertrouwen in een Spider-Man film waarbij Disney´s Marvel Studios niet betrokken zou zijn.

Tom Holland over een Spider-Man film van Sony

In een recent interview met MTV ter promotie van zijn aankomende film Onward liet Tom Holland zich uit over hoe hij het eventuele nieuwe Spider-Man deel zonder Disney voor zich had gezien:

”De toekomst van Spider-Man zag er bij Sony nog steeds erg rooskleurig uit. We hadden een erg mooi idee over hoe we Spider-Man als het ware konden gebruiken zonder het MCU. Tom Rothman en Amy Pascal hadden er erg veel vertrouwen in dat ze het personage eer aan zouden doen en een volwaardige nieuwe film konden neerzetten.”

Ondanks dat het hier bijna lijkt alsof Tom Holland stiekem de voorkeur had aan Sony, blijkt dat niet zo te zijn:

”Dat gezegd hebbende ben ik erg blij dat hij [Spider-Man] weer terug in het MCU is, want dat is waar hij naar mijn gevoel thuishoort. Ik vind het ook geweldig dat Tom Rothman en Bob Iger mij hebben laten helpen om hem thuis te krijgen. Dat was een mooie ervaring en geeft me ook het recht om erover te kunnen opscheppen. Ik heb Spider-Man gered!”

Wat precies het idee van Sony was, is helaas nog niet bekendgemaakt. Het eerstvolgende deel in de Spider-Man reeks zal pas na 2021 ergens verschijnen, maar volgens de geruchten komt het personage ook al in Venom 2 en de nieuwe Fantastic Four film voor. Een ander grappig detail is dat het vorig jaar uitgebrachte Spider-Man: Far From Home voorlopig niet naar Disney+ komt, maar binnenkort op Netflix verschijnt.

Onward

Voordat de nieuwe Spider-Man film uitkomt zullen we eerst nog kunnen genieten van Onward, een aankomend animatieproject van Pixar. Naast Tom Holland, die een van de hoofdpersonages inspreekt, zal ook Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt te horen zijn. Een trailer van de film is hier te bekijken.

Reageer op artikel:
Tom Holland: ‘Sony had een briljant idee voor MCU-exit Spider-Man’
Sluiten