Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 22 mrt 2018

Bekende strateeg voorspelt astronomische stijging Bitcoin

Op het moment zijn er behoorlijk wat cryptocurrencies op de markt en het lijkt duidelijk dat ze het niet allemaal gaan halen. De belangrijke vraag is in welke van de verschillende coins je moet investeren om er financieel op vooruit te gaan. Thomas Lee, research hoofd bij Funstrat Global Advisors, is daar heel duidelijk in. Hij zet in op Bitcoin en gelooft dat de cryptocoin tegen het einde van het jaar weer behoorlijk gaat stijgen en over twee jaar zelfs belachelijk veel waard zal zijn.

Waarde Bitcoin in 2020 astronomisch hoog

Lee werkte eerder als hoofdstrateeg met betrekking tot aandelenkapitaal bij J.P Morgan. Na heel even van het toneel te zijn verdwenen kwam hij krachtig terug als oprichter en hoofd van Fundstrat Global Advisors. De man is dus geen onbekende in de financiële wereld en lijkt er behoorlijk van overtuigd te zijn dat het allemaal goed komt met Bitcoin en nog meer. Hij voorspelt zelfs dat de prijs van een enkele bitcoin tegen maart 2020 maar liefst zo’n 74.000 euro waard zal zijn.

Bitcoin

Dit jaar al behoorlijke stijging

Deze voorspelling doet Lee aan de hand van gemiddelde stijgingen van de Bitcoin waarde na eerdere dalingen. Er wordt onder andere gekeken naar hoe groot de daling was en hoe lang het duurde voordat er weer een stijgende lijn zichtbaar was. Uiteraard is ook het percentage van de stijging van groot belang voor het voorspellen van de toekomstige waarde.  Lee lijkt constant bezig te zijn met voorspellingen en gaf vorig jaar in juli al aan dat de Bitcoin waarde in 2022 zou stijgen naar 45.000 euro. De strateeg lijkt er ook van overtuigd te zijn dat de waarde in het midden van dit jaar al zal stijgen naar 16.000 euro en tegen het einde van het jaar rond de 20.000 euro zal hangen.

Bitcoin

Dalingen bij altcoins voorbij

Verder heeft de man ook nog wat te zeggen over altcoins. Hij geeft aan dat de zogenaamde bearmarkt voor kleinere kleinere cryptocurrencies voorbij is. De term bearmarkt wordt gebruikt om een periode van langdurige dalingen en pessimisme aan te duiden. Deze zou dus voorbij zijn voor altcoins, hoewel Lee alsnog denkt dat investeerders beter voor Bitcoin kunnen gaan. Of de cryptocurrency wetgeving nu wel of niet verandert met betrekking tot veiligheid en registratie, Bitcoin zou in zijn eigen bol zitten en Leeo zou ondanks veranderingen in Bitcoin investeren.

Als je Lee moet geloven, zou iedereen dus voor Bitcoin moeten gaan. Het probleem met de cryptocurrency markt is echter dat hij behoorlijk wispelturig is. Dat komt door deze vijf redenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Bekende strateeg voorspelt astronomische stijging Bitcoin
Sluiten