Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23/03/2018

Schitterend LEGO-bouwwerk brengt Tomb Raider tot leven

Nee, er is geen officiële Tomb Raider set te koop van LEGO. En dat is eigenlijk heel erg jammer. Zeker met de release van de nieuwe film en het feit dat onlangs de nieuwe game is aangekondigd. Gelukkig kun je met LEGO alles maken dat je zou gaan willen. En dat heeft de creatieveling die zichzelf Brick Ninja noemt ook gedaan. Hij heeft zich door de nieuwe film laten inspireren en een fantastische LEGO Tomb Raider-set gemaakt.

Tomb Raider LEGO-set

Geen idee hoeveel tijd de beste man of vrouw in het project heeft gestoken, maar het is een zwaar indrukwekkend geheel. Ten eerste is de schaal behoorlijk groot. Het is een setting op een waterval, waar een vliegtuig is neergestort. Lara probeert de overkant te bereiken, maar heeft daarbij te maken met het water dat stroomt en het feit dat de vleugel van het vliegtuig kan doorzakken. Iets dat je in de onderstaande gif perfect kunt zien.

Tomb raider

Maar dat is niet het enige, de set zit gevuld met mooie en kleine details. Het feit dat in de berg de naam Tomb Raider geschreven staat is daarbij het intrappen van een open deur, maar kijk bijvoorbeeld eens naar de manier waarop de maker met begroeiing om is gegaan.

Een mix tussen bloemen, boomstammen en platen geeft de set een groots en indrukwekkend gevoel. Daarin zie je bijvoorbeeld een oude tank die overwoekerd is, een klein tempeltje, een paar wapens en ga zo maar door. Het is net een kijkdoos, waarbij je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Op de onderstaande afbeeldingen komt dat hopelijk een beetje goed naar voren.

Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider
Tomb Raider

Ja, die geeft echt inspiratie om zelf weer aan de slag te gaan met LEGO. En dat is ook goed voor je. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat kinderen die met LEGO opgroeien, een grotere kans hebben om te slagen op de universiteit.

Reageer op artikel:
Schitterend LEGO-bouwwerk brengt Tomb Raider tot leven
Sluiten