Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 jul 2018

Tommy Hilfiger gaat Black Mirror met kleding die weet waar en wanneer je het draagt

Onlangs schreven we over de 6 creepy technologieën uit Black Mirror die in het echte leven al toegepast worden. De nieuwe kleding van Tommy Hilfiger kunnen we aan dat rijtje toevoegen.

Tommy Jeans Xplore

Alsof we door onze laptops, smartphones en andere apparaten al niet genoeg gevolgd en afgeluisterd worden, komt Tommy Hilfiger nu met de lijn Tommy Jeans XPlore. Op de Amerikaanse website Tommy Jeans Xplore heeft het modemerk een zogeheten ‘capsule collectie’ gelanceerd. In de kleding zit een slimme microchip die gekoppeld kan worden aan de Xplore iOS app van Tommy Hilfiger. De chip houdt bij hoe vaak en waar je de kleding draagt.

Tommy Hilfiger, tommy jeans xplore, chip

Tommy Hilfiger geeft rating àl la Black Mirror

Dan stap twee. Wat wordt er met de gegevens gedaan? Welnu, op basis van jouw draaggedrag wordt jouw rating bepaald. Op basis daarvan krijg je bijvoorbeeld voorrang bij bepaalde collecties of korting in winkels. Doet een beetje denken aan de aflevering Nosedive uit Black Mirror. Vanwege privacyredenen kun je jezelf wel onzichtbaar maken, maar daarmee vervalt ook je kans op beloningen.

De ‘capsule collectie’ is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De collectie bevat 23 items, waaronder jassen, T-shirts, truien en jeans. Het goedkoopste item kost omgerekend 24,90 euro, het duurste item 110,70 euro.

Reageer op artikel:
Tommy Hilfiger gaat Black Mirror met kleding die weet waar en wanneer je het draagt
Sluiten