Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 21 nov 2018

Toont Oppo’s opvouwbare toestel de toekomst van OnePlus?

De patenten die bedrijven aanvragen bieden vaak een opvallend voorproefje op de toekomst. Ze zijn echter allesbehalve een garantie. Vaak zijn bedrijven bezig met de ontwikkeling van mogelijke innovaties en nieuwe features die uiteindelijk nooit het daglicht zullen zien. Oppo en OnePlus net zo goed.

Oppo en OnePlus: op naar opvouwbare smartphones

Dat geldt echter sowieso niet voor opvouwbare smartphones. Samsung heeft zijn ambitieuze plannen al bekend gemaakt en zelfs een prototype getoond. Ook Huawei en Xiaomi hebben al officieel bevestigd dat ze in 2019 met een opvouwbaar flagship komen.

Dan kan een merk als Oppo natuurlijk niet achterblijven. Dat is het zusterbedrijf van OnePlus, het merk dat volgend jaar de eerste 5G smartphone in Europa uit wil brengen. Het verleden leert ons dat de designs en features waarmee Oppo op de proppen komt, hun weg meestal ook vinden naar de toestellen van OnePlus.

Oppo en OnePlus: op naar opvouwbare smartphones

Juist daarom zijn de patenten van Oppo interessant. Het merk heeft onlangs een patent aangevraagd voor het design van een opvouwbaar toestel. Het model vouwt opvallend genoeg niet op dezelfde manier op als we vaker zien bij de concurrentie.

Het scherm ontvouwt zich niet als een boek, zoals bij Samsung. In plaats daarvan is het scherm van dit toestel om de buitenkant gewikkeld. Het voordeel is meteen duidelijk: er is nu geen tweede scherm nodig aan de buitenkant, ook niet als je het model dichtvouwt.

Oppo en OnePlus: op naar opvouwbare smartphones

Oppo is de koning van premium features en design afleveren voor een lage prijs, en OnePlus volgt. De kans is dus groot dat je hier naar de basis kijkt van de toekomst van OnePlus. Met de introductie van 5G gaat OnePlus twee series per jaar uitbrengen.

Samsung vervangt niet zijn huidige series met het opvouwbare toestel. Daarvoor is het nog te dure en jonge technologie. Het is maar de vraag hoe dergelijke innovatie gaat passen in de strategie van OnePlus. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mobielkopen

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Toont Oppo’s opvouwbare toestel de toekomst van OnePlus?
Sluiten