Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 16 dec 2018

Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450

Introductie: interessante klasse

Lijstjestijd! Dit keer bespreken we de beste smartphones die je kunt kopen voor een bedrag van €450 of minder. Een interessante klasse, want veel high-end toestellen van begin dit jaar zijn inmiddels onder deze grens gezakt. Dat betekent dat je een toptoestel kunt krijgen voor relatief weinig geld.

Nauwelijks van de echte top te onderscheiden

Vergeleken met de meeste smartphones uit de tweede helft van het jaar, doen deze ex-toppers namelijk maar weinig onder. Ze zijn over het algemeen gebaseerd op dezelfde Snapdragon 845-chipset en hebben bijna allemaal een modern ontwerp met notch. De camera- en schermtechniek is de afgelopen maanden ook niet echt sterk verbeterd.

Functies als een in-display vingerafdrukscanner of 3D gezichtsherkenning zijn in deze klasse nog zeldzaam. Inmiddels zijn er bovendien toestellen met een scherm dat nog meer ruimte van de voorkant inneemt. Essentiële features zijn dat echter niet.

Alle toestellen in deze lijst zijn kortom nog erg de moeite waard en soms maar nauwelijks van de echte top te onderscheiden. Check snel de video voor de volledige lijst, of lees verder op de volgende pagina’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450
Sluiten