Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 16 december 2018

Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450

5 - 2: de beste alternatieven

We trappen af met de nummers 5 tot en met 2. Hoewel nummer 5 beduidend minder – en goedkoper – is dan de rest van de lijst, liggen alle andere kandidaten eigenlijk opvallen dicht bij elkaar. Het zal dus van je persoonlijke voorkeur afhangen welke de beste keuze is.

5: Xiaomi Pocophone F1

De Xiaomi Pocophone F1 blinkt vooral uit in zijn lage prijskaartje in combinatie met een aantal high-end specs. Voor nog geen €350 krijg je een smartphone met een Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen, een groot scherm met notch en een dubbele camera. Niet slecht!

Toch heeft de Pocophone F1 ook duidelijk nadelen, waardoor hij niet hoger komt in deze lijst. Denk aan zijn wat saaie plastic behuizing, het gebrek aan nfc-ondersteuning en de flinke rand onder het scherm. De scherm- en camerakwaliteit zijn ruim voldoende, maar duidelijk minder dan bij de andere toestellen in deze lijst.

Xiaomi Pocophone F1 review 00

4: Xiaomi Mi 8

Ook de nummer 4 uit de lijst komt uit de Xiaomi-stal. De Mi 8 is het ‘reguliere’ vlaggenschip van Xiaomi en heeft een aantal mooie usp’s. Het ontwerp ziet er goed uit en als enige smartphone in de lijst is hij voorzien van een amoled-scherm. Dat staat garant voor een hoog contrast en spetterende kleuren.

Verder is de telefoon voorzien van een behoorlijk goede dubbele 12-megapixelcamera, heeft ‘ie 3D-gezichtsherkenning en natuurlijk is hij voorzien van de laatste hardware. De software is het vrij extreem aangepaste MIUI; daar zijn we geen groot fan van. Desondanks is de Mi 8 voor krap €400 een erg goed toestel.

Xiaomi Mi 8

3: LG G7 ThinQ

De LG G7 ThinQ is een relatief saaie topsmartphone voor 2018 met twee grote voordelen: hij heeft een groothoekcamera en een geweldige audiochip. Die audiochip is sowieso een voordeel: het betekent namelijk ook dat de G7 ThinQ nog een ‘ouderwetse’ headphonejack heeft. Iets dat we in de hogere regionen van de markt steeds minder zien.

Los van die twee voordelen, is de G7 vooral een high-ender zoals we dat dit jaar mogen verwachten. Hij heeft een Snapdragon 845-chipset, een groot scherm met een notch en is opgekalefaterd met wat artificial intelligence functies. Er zijn twee nadelen waardoor het toestel het niet hoger heeft geschopt in de lijst: de batterij is niet heel goed en de software is vrij druk en grafisch verouderd. Maar goed, hij kost nog maar €430 en dat lijkt ons een prima prijs voor dit toestel.

LG G7 ThinQ

2: Huawei P20

De Huawei P20 is op een aantal vlakken vrij uniek binnen deze lijst. Het is met zijn 5,8-inch scherm het kleinste toestel in de lijst, en het is de enige smartphone met een vingerafdrukscanner aan de voorkant. Dat laatste brengt een vrij grote kin onder het scherm met zich mee, maar omdat het wel functioneel is vinden wij dat geen probleem. De P20 is bovenal ook de mooiste smartphone in de lijst, als je het ons vraagt. Vooral de achterkant in de kleur twilight maakt indruk.

Verder scoort de P20 op alle vlakken erg goed, maar blinkt hij ook nergens écht in uit. Hij heeft een mooi scherm, een goede camera, een snelle chipset en een prima batterij. De software, Huawei‘s EMUI, is erg uitgebreid en gaat goed met de batterij om. Daar staat tegenover dat hij aan de drukke kant is en op de achtergrond processen nogal agressief managet, waardoor apps soms opnieuw geladen moeten worden. Hoe dan ook: uiteindelijk is de P20 een prima keuze in het lagere topsegment.

Huawei P20
Reageer op artikel:
Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450
Sluiten