Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 16 december 2018

Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450

1: de beste smartphone onder €450

Sony Xperia XZ2

De winnaar van deze lijst is de Sony Xperia XZ2. Een mooie, moderne en complete smartphone die het in vergelijking met de andere toestellen in deze lijst vooral van zijn software moet hebben. De schil die Sony over Android ligt is relatief dicht bij de basis gebleven. Dat werkt niet alleen fijn; het zorgt er ook voor dat Sony over het algemeen sneller is met het updaten van zijn smartphones dan de meeste fabrikanten in deze lijst. De Xperia XZ2 is dan ook de enige smartphone in deze lijst die al goed en wel zijn update naar Android 9 Pie gehad heeft.

Een uitstekende deal

Een ander pluspunt van de Xperia XZ2 is zijn design. Dat ziet er mooi uit, is volledig waterdicht en heeft als een van de weinige smartphones een cameraknop. Handig voor onderwaterfotografie. Het toestel heeft geen notch en daardoor iets grotere schermranden, maar het ontbreken van zo’n gat in het scherm kun je natuurlijk ook een voordeel vinden. Een ander voordeel is dat er ruimte is voor een flinke speaker, die relatief goed klinkt.

De camera maakt foto’s in 19 megapixel en heeft een aantal bijzondere modi. Denk aan super slow-motion en een voorspellende modus die bij bewegend beeld meerdere foto’s maakt zodat je de beste kunt uitzoeken. Natuurlijk zijn de gebruikelijke high-end specs aanwezig om ervoor te zorgen dat de smartphone snel werkt.

Voor dat alles betaal je €420, wat betekent dat de Xperia XZ2 ook nog relatief betaalbaar is. Al met al een uitstekende deal.

Sony Xperia XZ2

Inhoud

Reageer op artikel:
Top 5: dit zijn de beste smartphones onder €450
Sluiten