Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 11 nov 2018

Top 5: dit zijn de mooiste smartphones

Natuurlijk is de functionaliteit van een smartphone erg belangrijk, vandaar dat we daar in onze reviews en koopwijzer uitgebreid aandacht aan besteden. Maar het oog wil ook wat. Benieuwd naar de mooiste smartphone die je kunt krijgen? Dan ben je bij deze top 5 aan het juiste adres.

Modern ontwerp

Maar eerst even dit: moderne smartphones lijken nogal op elkaar. Vroeger, toen het scherm op een telefoon nog bijgestaan werd door een toetsenbordje, waren er veel verschillende form-factors. En in de iets recentere geschiedenis van de smartphone was er nog keuze tussen plastic, metaal of glas als je het over een high-end toestel had.

Tegenwoordig zijn zo’n beetje alle high-end smartphones van glas, met een metalen frame. Erg veel variatie lijkt niet meer mogelijk. Misschien dat de opvouwbare smartphone daar binnenkort wat verandering in brengt.

To notch or not to notch

Voorlopig is het echter nog niet zo ver, en zit de grootste variatie binnen toestellen aan de voorkant. Er zijn smartphones met een uitsparing in het scherm, of zonder een uitsparing in het scherm. Als zo’n notch aanwezig is, dan is ‘ie soms groot en soms klein. Daar houden de grootste verschillen wel zo’n beetje op.

Tenminste… Als je de voorkant bekijkt. Ook achterop zien we een trend met wat meer variatie dit jaar. In plaats van zwart, grijs en wit kun je toestellen tegenwoordig in een veelheid van kleuren krijgen. Steeds meer fabrikanten maken zelfs gebruik van meerdere kleuren binnen een toestel, zoals de briljante twilight-toestellen van Huawei of Radiant Mist versie van de pas aangekondigde OPPO RX17 Pro. Wat dat betreft wordt de markt dus weer iets interessanter. Het zal je dan ook niet verbazen dat de mooiste smartphone die je in deze video kunt vinden zo’n bijzonder kleurtje heeft.

Reageer op artikel:
Top 5: dit zijn de mooiste smartphones
Sluiten