Top Gear trio start nieuwe autoshow en kiest voor Amazon’s streamingdienst Prime

Zoals jullie allemaal wel weten had Jeremy Clarkson wat problemen met de BBC. Hij werd geschorst na een woordenwisseling met zijn producent en aan een lange succesvolle reeks Top Gear kwam een einde. Een groot verlies voor de BBC en alle Top Gear fans over de hele wereld. Maar na regen komt zonneschijn en de kans is groot dat we het ‘Top Gear trio’ Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May snel weer in actie zien. In een totaal nieuwe show die in 2016 via de streamingdienst Amazon Prime te bekijken is. Dat nieuws werd vandaag door meneer Clarkson via Twitter de wereld in gebracht:

En Amazon moest dit nieuws uiteraard bevestigen:

En ook Richard Hammond en James May gingen daarna los op Twitter met het nieuws dat ze eindelijk weer een nieuwe baan hebben. Op de site van Amazon is te lezen dat producer Andy Wilman de gloednieuwe autoshow zal produceren. “I feel like I’ve climbed out of a bi-plane and into a spaceship,” aldus Jeremy Clarkson over de nieuwe samenwerking met Amazon. Duidelijk is dat de directie van Netflix met sippe gezichten aan de vergadertafel zit. Naar verluid waren zij achter de schermen ook druk bezig met het binnenharken van de drie beroemde presentatoren.

Hoeveel geld er met de deal is gemoeid is niet bekend gemaakt. Voor de Nederlandse kijkers is het vooralsnog slecht nieuws dat het trio voor Amazon heeft gekozen. De streamingdienst Amazone Prime is vooralsnog alleen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten beschikbaar. Maar Amazon zou licenties aan andere televisieproducten kunnen verkopen zodat de show ook elders te zien is.

Reageer op artikel:
Top Gear trio start nieuwe autoshow en kiest voor Amazon’s streamingdienst Prime
Sluiten