Verrassend: dit zijn de tien grootste YouTube kanalen

Tegenwoordig kan iedereen een soort van celebrity worden door iets leuks te doen op YouTube en veel kijkers te verzamelen. Op deze manier host je je eigen show en kun je met de meest uiteenlopende dingen een online hit worden. Soms is het verrassend om te zien welke YouTube kanalen kijkers massaal bezoeken en vraag je je af waarom iemand dat in godsnaam zou willen zien.Wat vind je bijvoorbeeld van deze tien kanalen? Het zijn de tien kanalen met de meeste volgers.

Muziek parodieën met Whinderssoon

Op nummer tien hebben we whinderssonnunes. Hoe je dat ook uitspreekt, het kanaal heeft zo’n 27 miljoen volgers die de Braziliaans YouTuber Whinderssoon Nunes Batista  machtig interessant vinden. Batista begon met zijn YouTube loopbaan toen hij 15 jaar oud was en heeft het binnen acht jaar weten te presteren om in de top tien te komen. De Braziliaan is geliefd om zijn muziek parodieën en film reviews en heeft als populairste filmpje een parodie van het lied Hello (Adele), welke maar liefst 63 miljoen keer is bekeken.

YouTube knaal Whinderssoon

Taylor Swift

Op nummer negen komen we Taylor Swift tegen. Deze dame heeft uiteraard geen introductie nodig en het is niet verrassend dat haar YouTube kanaal veel nieuwsgierige oogjes aantrekt. De zangeres heeft bijna 28 miljoen volgers en heeft sinds de lancering van het kanaal meer dan 14 miljard views weten te vergaren. Op het kanaal kun je zowel officiële muziekvideo’s bekijken. als live optredens om te zien hoe Swift het in het echt doet.

Taylor Swift

elrubiusOMG

Ook met bijna 28 miljoen abonnees, maar net iets meer dan Taylor Swift hebben we op nummer acht het kanaal elrubiusOMG van Rubén Doblas Gundersen oftewel El Rubius. Bij deze Spaanse YouTuber draait het voornamelijk om games, maar daarnaast verzorgt hij ook uitdagingen en is hij zelfs een stripfiguur. Er is namelijk een stripboeken reeks uitgebracht, genaamd Virtual Hero, die is gebaseerd op het leven van El Rubius.

Youtube El Rubius

Dude Perfect: sportieve comedy

Op nummer zeven pronkt Dude Perfect met 28 miljoen volgers. Wat is Dude Perfect? Vijf vrienden en een Panda die houden van comedy en sport. De mannen zijn allemaal ex-huisgenootjes en highschool basketbal spelers en vermaken de wereld met allerlei interessante sportieve experimenten. Deze experimenten hebben de mannen al verschillende Guinness World Records opgeleverd. Zo hebben ze binnen een minuut de meeste t-shirts weten op te hangen met wasknijpers en hebben ze binnen een minuut ook de meeste potloden kapot gemaakt.

YouTube Dude Perfect

Ed Sheeran

Met ruim 28 miljoen volgers komen we vervolgens aan bij Ed Sheeran op nummer zes. Wie kent de roodharige zanger niet? Als we hem niet in videoclips en op het podium zien, komt hij wel weer voorbij in één of andere serie of film. Op zijn kanaal zijn video’s te zien van muziekclips, remixes en behind de scenes footage. De video waar de meeste mensen naar lijken te kijken is de clip van het lied Shape of You. Zo’n  3 miljard mensen hebben deze bekeken en de video staat daarmee op nummer drie van de meest bekeken YouTube filmpjes.

Ed Sheeran

Canal KondZilla

Dan gaan we verder naar nummer vijf met Canal KondZilla. Dit is het kanaal van de Braziliaanse muziek video producer, director en schrijver Konrad Cunha Dantas. Kondzilla mag pronken met ruim 29 miljoen abonnees en in totaal heeft hij meer dan 300 muziekvideo’s gemaakt. De Braziliaan heeft onder andere samengewerkt met DJ Marlboro, Charlie Brown Jr, MC Guime en Tati Zaqui. In 2015 werd zijn video voor het lied Tombei van Karol Conká genomineerd voor de beste muziekvideo bij de Multishow Awards.

Kondzilla

HolaSoyGerman

Op de vierde plek springen we omhoog naar HolaSoyGerman met meer dan 33 miljoen volgelingen van Garmendia Aranis. Hoewel de Chileense komiek en schrijver al meer dan een jaar niks meer geeft gepost, blijft zijn kanaal hoog op de lijst staan. Wie weet dat Arnais het druk heeft met zijn band Ancud, waarvan je verschillende liedjes kunt beluisteren op YouTube en Spotify.

YouTuber HolaSoyGermn

Justin Bieber

Op nummer drie vinden we Justin Bieber met ruim 34 miljoen volgers. Op zijn kanaal vind je allerlei filmpjes van interviews, live optredens en ook officiële muziekvideo’s. De zanger begon als kleuter al met drummen en gitaar spelen en gaf zijn eerste mini optreden toen hij twaalf jaar oud was. Hij heeft veel aan zijn YouTube kanaal te danken, aangezien dat ervoor heeft gezorgd dat hij is ontdekt. Toen hij bekend werd was hij nog maar een tiener, maar inmiddels is Bieber uitgegroeid tot een jongeman van 24.

Justin Bieber

T-series

Ondanks de vele fans kan het kanaal van Bieber het toch niet opnemen tegen de volgelingen van T-Series. Dit kanaal van een Indiaas platenmaatschappij en filmstudio heeft maar liefst 38 miljoen abonnees en nog wat. Dit zorgt voor een tweede plek op de lijst en T-Series is meteen ook het Indiase kanaal met de meeste volgelingen. Het bedrijf gelooft dat muziek de wereld wat dichter bij elkaar brengt en probeert dat te bewerkstelligen met hun producties. Op de site is van alles te zien van trailers tot muziekvideo’s.

T-Series film

PewDiePie

Eindelijk is het tijd voor nummer één op de lijst. Het grootste YouTube kanaal is PewDiePie met meer dan 61 miljoen volgelingen. Het is het kanaal van de Zweedse komiek Felix Arvid Ulf Kjellberg. Bij de beschrijving over het kanaal staat er simpelweg “I make video’s” en dat is ook de sfeer die er in de video’s heerst. Zijn filmpjes worden beschreven als mal, aanstotelijk en vol met goddeloosheid. Het blijkt een goede combo te zijn en de wereld wil hier duidelijk meer van zien.

Youtube PewDiePie

Zoals je ziet is er van alles te beleven op YouTube en hoef je je nooit te vervelen. Mocht je deze kanalen toch allemaal niks vinden om te volgen, hebben we iets dat je zeker interessant zal vinden om te bekijken. Op YouTube vind je namelijk ook de HarryPotter fan film Voldemort: Origins of the Heir.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Verrassend: dit zijn de tien grootste YouTube kanalen
Sluiten