Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 dec 2020

Deze topfilms komen allemaal direct naar HBO Max

HBO Max is nu een half jaar actief in de Verenigde Staten en komt in 2021 ook naar Europa. Deze titels kun je verwachten.

HBO ken je waarschijnlijk wel. De streamingdienst maakt verschillende toptitels als Game of Thrones, Chernobyl en Westworld. Vroeger kon je de streamingdienst apart aanschaffen, maar dat is uiteindelijk opgegaan in een extra pakket via Ziggo. Nu heeft het een vernieuwde versie van de streamingdienst: HBO Max.

HBO Max komt naar Nederland

Nu komt de dienst naar Europa. Wat dat voor Ziggo gaat betekenen is nog onbekend. Wat we wel weten is dat er flink meer titels in Europa beschikbaar zullen zijn. Zo kun je natuurlijk nu al via Ziggo een verschillende toptitels zien, maar volgens Andy Forsell, de grote man van HBO Max gaat het om twee keer zoveel films en series. Aan het einde van volgend jaar moet de dienst actief zijn. Echter heeft Ziggo nog een contract tot 2022 met HBO, dus wellicht moeten we hier nog langer wachter.

Time Warner is eigenaar van HBO Max. Datzelfde bedrijf is onder andere ook eigenaar van Warner Bros en New Line Cinema. Dat betekent dat er flink wat toptitels beschikbaar zijn om naar de dienst te brengen. Dat is echter waarschijnlijk slecht nieuws voor Netflix. Net zoals Disney kan het zo zijn dat het bedrijf haar titels wil brengen op de eigen streamingdienst.

Toptitels naar de streamingdienst

Wat nog beter is, is dat Warner Bros. volgend jaar flink wat in petto heeft voor HBO Max-klanten. Een aantal grote films zullen gelijktijdig met de bioscooprelease op de streamingdienst te zien zijn. Helaas komt Wonder Woman 1984 nog te vroeg. Deze draait zowel in de bioscopen als op de streamingdienst op 25 december van dit jaar, maar dan is HBO Max nog niet actief in Nederland.

Dat is niet de enige film die direct op de streamingdienst komt. Dit geldt namelijk voor alle Warner Bros. films. Dat betekent dus ook dat toptitels als Dune en Matrix 4 die voor 2021 staan gepland meteen beschikbaar zijn op je televisie.

Het moet overigens nog blijken of deze deal ook geldig is in Europa omdat er andere afspraken zijn tussen distribiteurs en de Time Warner. Het lijkt echter wel mogelijk aangezien Disney Mulan ook uit de bioscoop kon halen en naar Disney+ kon brengen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze topfilms komen allemaal direct naar HBO Max
Sluiten