Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 juni 2020

Topgame Cyberpunk 2077 komt nog later uit

In een ideale wereld hadden we eind april kennis kunnen maken met de potentiële topgame Cyberpunk 2077. Maar door meer werk en de uitbraak van het coronavirus werd al redelijk snel duidelijk dat dat niet meer haalbaar was.

Vervolgens kreeg Cyberpunk 2077 een nieuwe datum in de vorm van 17 september. Vervelend, maar dat komt wel vaker voor. En we hadden in april gelukkig Final Fantasy VII Remake. En nu is bekend gemaakt dat de game andermaal vertraging op heeft gelopen.

Cyberpunk 2077 schuift verder door

De nieuwe datum waarop Cyberpunk 2077 moet verschijnen is 19 november. Dat betekent dus dat je nog eens twee maanden moet wachten. Daarnaast is het ook zo dat de game met deze nieuwe releasedatum in het vaarwater komt van de release van de Xbox Series X en PlayStation 5. Deze nieuwe spelcomputers moeten eind dit jaar verschijnen. De game zou in elk geval op de Xbox One makkelijk te zijn upgraden naar de Xbox Series X. Of er voor de PlayStation 5 een zelfde soort actie komt, dat is niet bekend. Maar wellicht is het verstandig om je huidige pre-order om te zetten naar een versie voor de nieuwe generatie spelcomputers. Hieronder zie je hoe de vertraging werd aangekondigd op Twitter.

De reden van het uitstel heeft vooral te maken met het feit dat men er voor wilt zorgen dat Cyberpunk 2077 op een goede manier gelanceerd wordt. Dus niet dat de game uitkomt en er dan van alles mis is dat via patches gerepareerd moet worden. En zodoende moeten we dus nog even wachten. Daarnaast is het opvallend dat er een versie van de game is uitgestuurd naar journalisten om er een hands-on mee te ervaren. Die previews kun je op 25 juni verwachten, waarmee er ook een kans bestaat dat we dan nieuwe gameplay van de game gaan zien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgame Cyberpunk 2077 komt nog later uit
Sluiten