Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 okt 2020

Topgame Cyberpunk 2077 is weer uitgesteld en mist 19 november

Inmiddels begint het langzaam maar zeker in een soap te veranderen: de releasedatum van Cyberpunk 2077. De game zou eigenlijk over een paar weken uitkomen, maar helaas, hij is andermaal uitgesteld.

Oorspronkelijk zou Cyberpunk 2077 in april uitkomen. Vervolgens werd hij naar eind dit jaar verplaatst om op 19 november een vaste dag te krijgen. Maar helaas, ook die datum mist hij nu.

Cyberpunk 2077 komt later

Gelukkig is het niet echt een uitstel die heel erg zwaar is. In plaats van 19 november komt de game nu uit op 10 december. Dat is dus een week of drie later dan dat oorspronkelijk het plan was. Toch is het wel vreemd. Eerder liet de ontwikkelaar weten dat de game af was, waardoor we eigelijk geen verdere uitstel hadden verwacht. In de onderstaande tweet legt de ontwikkelaar uit waarom het team nu toch nog een paar weken extra tijd nodig heeft.

Het komt er in de basis op neer dat de game op vele verschillende platformen tegelijkertijd uitkomt en dat het team de tijd nodig heeft om alle versies op een goede manier te optimaliseren. En daardoor is er dus meer tijd nodig. Dat wist het team waarschijnlijk een paar maanden geleden al, maar toch werd de rekensom niet helemaal goed gemaakt. En dus komt hij later uit. En ergens is dat wel lekker.

Lekker rustig

Want op 19 november zou je dan naast Cyberpunk 2077 als fanatieke gamer ook nog eens de PlayStation 5 hebben. Wat dat betreft is 10 december een fijne datum. Dan is eigenlijk al het moois van dit najaar verschenen en krijgen we met de game nog een mooi toetje. Daar kun je dan mee beginnen en loopt het door naar de kerstvakantie. Dus als het een game is waar je heel wat tijd in kunt stoppen, dan heb je die tijd nu ook.

Reageer op artikel:
Topgame Cyberpunk 2077 is weer uitgesteld en mist 19 november
Sluiten