De topgames van 2018: Sea of Thieves

Jelle van Es 12 jan 2018 Gaming

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Sea of Thieves is daarbij één van de games die vernieuwing moet brengen. De game verschijnt op 20 maart en is dan beschikbaar op de pc en de Xbox One. .

Topgame: Sea of Thieves

Sea of Thieves is al een tijdje in ontwikkeling bij ontwikkelaar Rare. Deze partij heeft zijn hoogtijdagen beleeft in de periode van de Super Nintendo en de Nintendo 64. Donkey Kong Country, GoldenEye 007 en Banjo-Kazooie zijn een paar van de absolute klassiekers.

Sinds 2004 is Rare onderdeel van Microsoft en hebben ze heel wat games uitgebracht, maar nooit van het niveau van toen ze voor Nintendo hun ding deden. Sea of Thieves is hun nieuwste game en gaat waarschijnlijk ook geen all-time klassieker worden. Maar het is wel een game die zeker de moeite waard is.

Wat brengt Sea of Thieves ons?

Sea of Thieves is een action adventure coöperatieve multiplayer-game, die je vanuit een first-person view beleeft. Het is een game die je meeneemt naar een piratenwereld. In die wereld krijg je te maken met verschillende andere spelers, waarmee je een team vormt en verschillende quests aflegt. Daarbij kom je wel vaak andere teams tegen, en beland je voordat je het doorhebt in een prachtig gevecht tussen twee schepen, waarbij elke piraat zijn eigen rol vervult.

Sea of Thieves

Zo zijn er spelers die de kanonnen bedienen, is er een kapitein die rondvaart, en moeten anderen er voor zorgen dat gaten in de boot dicht getimmerd worden zodat de boot niet zinkt. Indien het zover komt, kun je ook andere boten enteren en in een gevecht terecht raken. Dat alles in een comic-achtige stijl, waardoor het geheel lekker vrolijk blijft.

In 2015 werd de game al onthuld en sindsdien hebben we meerdere mogelijkheden gehad om hem te spelen. Dat smaakte elke keer naar meer. Dit jaar zal Sea of Thieves, na een paar keer te zijn uitgesteld, eindelijk uitkomen.

Waarom wel?

Sea of Thieves is een fijne verrassing tussen alle vervolgen en games die duidelijk gebaseerd zijn op andere titels. Als je het speelt, merk je dat je echt iets compleet anders meemaakt en zeker wanneer je een paar vrienden optrommelt is het een verrijking voor de speelervaring.

Waarom niet?

De grote vraag van Sea of Thieves is in hoeverre het lang leuk blijft. Een paar potjes op een gamebeurs of tijdens een beperkte testsessie is leuk om te doen. Maar hoe gaat Sea of Thieves zich houden als je de game een paar uur of dagen achter elkaar speelt? We gaan het meemaken.

Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan onze handige 2018 overzicht.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Sea of Thieves
Sluiten