De topgames van 2018: Dragon Ball FighterZ

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Eén van de games waar we al heel snel mee aan de slag kunnen is Dragon Ball FighterZ.

Games om naar uit te kijken in 2018: Dragon Ball FighterZ

De game komt namelijk al eind deze maand uit en is daarmee één van die games die het nieuwe jaar goed inluidt. De game is al een tijdje in ontwikkeling bij de Japanse ontwikkelaar Arc System Work. Deze partij zou je kunnen kennen van strakke 2D fighting games als Guilty Gear, Blazblue en Persona 4 Arena. De ontwikkelaar heeft zich zodoende de absolute grootmeester gemaakt van de 2D-vechtscene. Het enige probleem van de voorgaande titels, is dat ze nogal niche waren. Met de koppeling aan de Dragon Ball-franchise, wie kent het niet, heb je een grote kans dat een groter publiek kennismaakt met het spektakel.

Dragon Ball FighterZ

Wat brengt Dragon Ball FighterZ ons?

Spektakel. Sorry voor het tweemaal gebruiken van deze term in zo’n korte tijd, maar dat is waar het in de basis op neer komt. Vanaf het allereerste moment dat je een potje opstart en een beetje op de knoppen begint te rammen, zul je merken dat er belachelijk toffe special moves uit worden gegooid, die perfect passen bij het Dragon Ball-universum. Alles is daarbij belachelijk goed geanimeerd en zit alles strak in elkaar. Het is een totaalplaatje waar je super vrolijk van wordt.

Beste Xbox One games

Daarnaast heb je een aantal bekende personages waarmee je aan de slag kunt gaan en vecht je in arena’s die je ook kent van de verschillende animatieserie. Het is daarmee een feest van herkenning, maar het is met name het vechtsysteem dat indruk maakt. Zeker wanneer je de basis door hebt en combineert met het wisselen van de verschillende personages die je in je team hebt om op die manier je tegenstander helemaal gek te maken.

Waarom wel?

Ik was van te voren bang dat Dragon Ball FighterZ een game zou zijn met een zeer hoge instapdrempel. Maar dat blijkt in de praktijk reuze mee te vallen. Wie een beetje vechtgames heeft gespeeld, gooit er binnen de kortste keren speciale aanvallen uit en maakt prachtige combo’s. Daarnaast is het goed om te zien dat de verschillende personages in de game ook echt wat anders vechten en dat je dus geen copy cat-personages hebt. De line-up aan personages is niet supergroot, maar elk personage speelt echt weer anders.

Dragon Ball FighterZ

Waarom niet?

Zover ik zie en heb kunnen ervaren is er niet heel erg veel content om Dragon Ball FighterZ in je eentje te beleven. Er ontbreekt een soort van storymodus, waarbij je legendarische gevechten kunt naspelen, zoals we van de Xenoverse-games uit het Dragon Ball-universum gewend zijn. Het is dus echt met vrienden op de bank of online knokken.

Dragon Ball FighterZ staat nu gepland voor 26 januari en moet dan verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Dragon Ball FighterZ
Sluiten