De topgames van 2018: Kingdom Come Deliverance

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Kingdom Come Deliverance is daarbij een game waarvan je misschien nog niet veel hebt gehoord, maar wel zwaar de moeite waard is. De game verschijnt op 13 februari en is dan beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan onze handige 2018 overzicht.

Topgame: Kingdom Come Deliverance

Kingdom Come Deliverance is de eerste game van de ontwikkelaar Warhorse Studios. Deze studio werd een paar jaar geleden opgericht door werknemers van 2K Czech, een studio die je weer kent van de eerste twee Mafia-games. Er is vervolgens heel wat jaar aan deze game gewerkt. Zo was er een succesvolle Kickstarter-campagne, die vooral bedoeld was om investeerders te overtuigen dat er vraag was naar deze game. En na jaren werken moet de game begin dit jaar eindelijk uitkomen. Het is een actie RPG, die je meeneemt naar het einde van de Middeleeuwen in gebieden rondom Tsjechië.

Kingdom Come Deliverance

Wat brengt Kingdom Come Deliverance ons?

Kingdom Come Deliverance is een open wereld game, waar je een groot avontuur kunt beleven. Het is een titel waar je kunt gaan en staan waar je wilt en verschillende quests kunt aangaan. Daarbij moet je als speler goed nadenken hoe je wilt spelen en hoe je in conversaties omgaat met verschillende personages.

Kingdom Come Deliverance

Tijdens dat avontuur krijg je uiteraard ook te maken met verschillende vijanden die je in gevechten kunt verslaan. Daarbij kun je gebruik maken van verschillende wapens. Denk daarbij aan zwaarden, messen, pijl en boog en ga zo maar door. Ook kun je veel verschillende gear gebruiken om je beter te wapenen tegen verschillende aanvallen. Tevens kun je plaats nemen op de rug van een paard om zo afstanden af te leggen. De ontwikkelaar belooft ook zo nu en dan de speler te plaatsen in enorme veldslagen.

Waarom wel?

Dit is een game die op papier echt fantastisch klinkt en er is lang aangewerkt. Het heeft de potentie om de nieuwe Witcher te gaan worden. Ook die serie is gemaakt door een kleine onbekende ontwikkelaar en wist uiteindelijk heel erg aan te slaan. Er lijkt in elk geval genoeg content in te zitten en het idee van vrijheid in de game spreekt mij enorm aan.

Kingdom Come Deliverance

Waarom niet?

Het is een game waar heel erg veel mogelijk is. Maar vanuit dat gegeven is het ook maar de vraag of alles even goed werkt. Het is een game waarbij de ontwikkelaar heel erg veel hooi op zijn vork neemt. Dat loopt niet altijd even goed af.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Kingdom Come Deliverance
Sluiten