Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 jan 2018

De topgames van 2018: Monster Hunter World

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Monster Hunter World lijkt daarbij de ideale game te gaan zijn om met je vrienden te gaan spelen.

Topgame: Monster Hunter World

Eerlijk is eerlijk, de Monster Hunter-reeks bestaat al een tijd. De voorgaande games waren voornamelijk in Japan enorm populair, maar wisten in het Westen niet dezelfde status te behalen. Dat kwam voornamelijk door de opzet van de game. Monster Hunter-games zijn voornamelijk titels geweest waarbij de gameplay nogal stroef verliep en het niet al te spannend was om vijanden af te maken.

Het zijn games die eigenlijk het beste tot zijn recht kwamen wanneer je je verstand redelijk op nul zette en gewoon ging grinden. Met Monster Hunter World is het gevoel anders. Het is meer een game die gemaakt is in het Westen en meer diepgang en variatie kent. Bovendien is het de eerste game sinds jaren in de serie die ‘gewoon’ op de spelcomputer uitkomt en daarmee meer mogelijkheden biedt.

monster hunter world

Wat brengt Monster Hunter World ons?

Monster Hunter World is een actie RPG, waarin jij aan het begin van je avontuur je eigen personage aanmaakt en daarmee dan een groots avontuur beleeft. Je hebt een basis waar jij je kunt voorbereiden op de nieuwe quests en kunt bepalen wat voor soort wapen je meeneemt. Als je eenmaal de wijde wereld in trekt, dan moet je continu op je hoede zijn.

Je moet telkens opletten waar de verschillende beesten en monsters zich bevinden en in hoeverre zij een gevaar voor jou vormen. Soms zijn ze totaal niet met jou bezig, omdat de beesten in de game in hun eigen eco-systeem leven. Vanuit die positie gaan ze bijvoorbeeld zelf op jacht op voedsel en vallen ze dus andere beesten aan.

Voor het voltooien van jouw quests zul je verschillende dingen moeten doen. Soms moet je een bepaald aantal beesten moeten slachten om zo bepaalde voorwerpen te verzamelen. Een andere keer moet je juist gaan jagen op een groot beest, waarbij je in veel gevallen dat beest eerst moet lokken.

Dat kun je weer doen door kleinere vijanden af te maken, waardoor het grote beest op de geur van bloed afkomt. In gevechten met deze grote vijand moet je vervolgens alles uit de kan halen om te overleven. In het vechtsysteem moet je flink ontwijken en vervolgens op de juiste momenten weer aanvallen. Dat kun je allemaal in je eentje doen, maar net als bij de vorige games is het wellicht iets fijner om dat samen met vrienden te doen. Online kun je een party van vier spelers maken en daarmee samen quests gaan doen.

Waarom wel?

De game ziet er heerlijk uit, het vechtsysteem voelt veel vloeiender en interessanter in vergelijking met zijn voorgangers en de jacht die we tot nu toe hebben kunnen spelen smaakte absoluut naar meer. Dit kan zomaar eens de eerste Monster Hunter-game gaan zijn die echt een must-have is.

Waarom niet?

Het is nog de vraag in hoeverre de game op lange termijn de moeite waard is. Hoewel ik overtuigt ben van de kwaliteit, ben ik bang dat de game op een gegeven moment meer van hetzelfde gaat zijn. Dan kan het enthousiasme snel wegvloeien.

Monster Hunter Wold Playstation 4

Monster Hunter World staat nu gepland voor 26 januari en moet dan verschijnen op de PlayStation 4 en de Xbox One. Later moet de game ook nog uitkomen op de pc. Wil je weten wat de andere topgames van dit jaar worden? Check dan zeker dit handige overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Monster Hunter World
Sluiten