De topgames van 2018: Shadow of the Colossus

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Met Shadow of the Colossus komt een klassieker terug. De game verschijnt op 7 februari en is dan beschikbaar op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan onze handige overzicht.

Topgame: Shadow of the Colossus

Het is zeker niet de eerste keer dat je Shadow of the Colossus kunt spelen. Oorspronkelijk verscheen de game op de PlayStation 2 en werd het daar al snel gezien als één van de beste games ooit gemaakt. Een paar jaar geleden kreeg de game een mooie tweede kans op de PlayStation 3. En als je ze op beide platformen hebt gemist, kun je de game straks ook nog eens op de PlayStation 4 gaan beleven.

Shadow of the Colossus

Wat brengt Shadow of the Colossus ons?

Shadow of the Colossus is zo’n typische game die je niet heel veel van het verhaal vertelt. Het is een titel waarbij je alles zelf moet beleven door de game simpelweg te gaan spelen. Het enige dat je weet is dat je een meisje opnieuw tot leven probeert te wekken. Om dat voor elkaar te krijgen moet je in een mysterieus land op pad om zestien reusachtige wezens te verslaan. Elk monster is weer een episch baasgevecht op zich en de reis daar naar toe is vaak ook een zware beproeving.

Bij elke baas die je tegenkomt zul je moeten uitzoeken hoe je dat beest moet beklimmen en hoe je uiteindelijk het zwakke punt vindt. Het is een ervaring zoals we dat nog niet veel in andere games hebben meegemaakt en de combinatie tussen de prachtige wereld en de indrukwekkende soundtrack zorgt er voor dat je helemaal opgaat in de game. Voor de PlayStation 4-versie is de game nog een beetje extra opgepoetst en ziet alles er fantastisch uit.

Waarom wel?

Shadow of the Colossus is een absolute klassieker en als je hem nog niet eerder hebt gespeeld, dan kun je hem nu eigenlijk niet meer missen. Het is een game waar bijna iedereen plezier mee heeft beleefd en het is dan ook moeilijk voor te stellen dat je er geen lol mee beleefd. Bovendien ziet de game er op de PlayStation 4 heerlijk uit.

Waarom niet?

Als je hem al een keer hebt gespeeld, is de magie natuurlijk al een beetje weg. Je kunt er dan nog zeker van genieten, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de eerste reis duidelijk de indrukwekkendste is.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Shadow of the Colossus
Sluiten