Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 2 januari 2019

Topgames van 2019: Ace Combat 7

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Ace Combat 7?

De Ace Combat-reeks gaat terug naar de oude vertrouwde PlayStation. Daar verschenen de eerste drie delen op. De serie werd echter met Ace Combat 4 op de Playstation 2 echt groot. Daarna ging het een beetje op en af met de reeks. Ace Combat 7 lijkt weer een goede game te gaan worden. In de game zijn twee grootmachten met elkaar in oorlog. In plaats van dat jij aan de slag gaat als de held van de game, ben je een voormalige crimineel. Hoewel je rondvliegt in een dure straaljager, wordt er aan jouw leven geen waarde gehecht. Je wordt vaak als een soort van lokaas gebruikt om de tegenstander uit de tent te lokken of om te kijken hoe men reageert op jouw aanwezigheid.

Ace Combat 7

En zo kom je wel eens in missies terecht waar je nauwelijks wat munitie bij je hebt en echt moet roeien met de riemen die je hebt. Die opzet is echt wat anders dan dat je gewend bent en zorgt er voor dat de strijd nog iets spannender is dan dat ik van te voren dacht. Daarnaast is met name de PlayStation 4-versie van de game erg interessant, omdat deze versie van het begin af aan is gemaakt met PlayStation VR in het achterhoofd. Nu zijn er het afgelopen jaar al een aantal toffe VR-games verschenen, maar het is toch fijn als het aanbod telkens groter wordt.

Waarom wel?

Rondvliegen met straaljagers is altijd tof geweest en omdat het genre tegenwoordig nauwelijks wordt opgepakt is het fijn dat er gewoon een nieuwe Ace Combat komt. De keren dat ik er mee aan de slag ben gegaan, smaakte het eigenlijk alleen maar naar meer. De dogfights zijn intens en uitgebreid, de game ziet er goed uit en qua verhaal vind ik de game ook best boeiend.

Ace Combat 7

Waarom niet?

Het is nog even de vraag hoe lang de game gaat zijn en wat de variatie in levels en missies ons gaat brengen. Ace Combat 4 was een perfect voorbeeld van het opbouwen van missies en het vrijspelen van nieuwe straaljagers. Hopelijk weet Ace Combat 7 dat recept te behouden en eventueel te verbeteren. In dat geval is het een game om van te genieten.

Ace combat 7

Ace Combat 7 komt op 18 januari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Ace Combat 7
Sluiten