Topgames van 2019: Anno 1800

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Anno 1800?

Anno 1800 is alweer het zevende deel in de Anno-reeks. De game begon in het verleden, maar de laatste twee delen namen je mee naar de toekomst in 2070 en 2205. Met Anno 1800 keren we weer terug naar het verleden van de eeuwwisseling. Een tijd waarin de industriële revolutie plaats vond.

Anno 1800

Het idee van de serie is nog altijd hetzelfde. Je bouwt een nederzetting op, zorgt voor de juiste grondstoffen en voedsel om upgrades aan te schaffen en komt dan met verbeterde gebouwen en nieuwe mogelijkheden. De wereld van Anno 1800 bestaat uit meerdere eilanden, waarbij de meeste eilanden de beschikking hebben over hun eigen unieke grondstoffen. Op die manier is het zaak om verschillende eilanden verschillende dorpen te bouwen en grondstoffen van het ene eiland naar het andere te sturen.

Anno 1800

Ook krijg je te maken met andere volken. Daarmee kun je handel gaan drijven of besluiten om de aanval te kiezen en oorlog te voeren. Anno 1800 volgt daarmee de ingrediënten van de voorgaande games, maar er is tegelijkertijd ook ruimte voor vernieuwingen. Zo kun je uiteindelijk ook steden in Zuid-Amerika bouwen en via expedities je rijk verder uitbreiden. De game is in je eentje te spelen in een missi- of sandbox-modus en er is ook veel ruimte voor multiplayerelementen.

Anno 1800

Waarom wel?

Er is een reden waarom de Anno-reeks al zo lang meegaat. Het is een heerlijke serie waarbij het tempo behoorlijk laag is en waar je echt kunt genieten van het opbouwen van je rijk. Daarbij kun je echt genieten van de schoonheid van de wereld en de manier waarop je je rijk uitbouwt. Het is daarnaast fijn dat deze game zich weer gaat afspelen in het verleden. Dat past wat mij betreft toch beter in de serie dan de futuristische setting.

Anno 1800

Waarom niet?

Als je een Anno-game hebt gespeeld, dan heb je ze eigenlijk allemaal wel gespeeld. Het concept is elk deel precies hetzelfde en het lage tempo kan je ook afschrikken. Soms is het zo laag dat je de game zonder problemen aan kan laten staan terwijl je even koffie zet, de was draait, de hond uitlaat en bij terugkomst er niet veel veranderd is.

Anno 1800

Anno 1800 komt op 26 februari uit en verschijnt dan op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Anno 1800
Sluiten