Gaming 7 jan 2019 Jelle van Es

Topgames van 2019: Anthem

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Anthem?

Anthem is de nieuwste game van Bioware, de ontwikkelaar die in het verleden grote successen kende met onder andere de Mass Effect-reeks. Anthem is een game die in ontwikkeling was gegaan op het moment dat men klaar was met Mass Effect 3 in 2012. Zodoende is de game al echt een hele lang tijd in ontwikkeling. In 2019 moet de game eindelijk uitkomen.

Anthem

De eerste keer dat we Anthem leerde kennen was in 2017. Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werd de game uit de doeken gedaan. Het was daarbij de visuele stijl die het meest opviel. Met beelden die op een filmpje leken beweerde de ontwikkelaar dat het toch echt in-game beelden waren. De eerste indruk was zodoende erg goed.

Anthem

Inmiddels is dat eerste gevoel van weggeblazen zijn wel iets veranderd. We weten inmiddels beter en trappen niet zo hard meer in een hype. Bovendien lijkt Anthem veel weg te hebben van Destiny. En als die game ons iets heeft geleerd, is dat het voor de ontwikkelaar lastig is om genoeg variatie te bieden voor een game als deze. Anthem speelt zich af in een open wereld die je deelt met andere spelers en combineert elementen van een shooter met die van de RPG. Je kunt de game in je eentje spelen, maar ook samen met vier andere spelers in een squad waarbij je het dan opneemt tegen verschillende vijanden. Ook is het goed om te weten dat er verschillende classes zijn waarmee je aan de slag kunt gaan.

Waarom wel?

Waar de laatste Mass Effect (Andromeda) gemaakt werd door een ander team, daar is Anthem gemaakt door hetzelfde team dat Mass Effect 3 maakte. Dat is een goed teken. Bovendien is het een game die al heel wat jaartjes in ontwikkeling is, waardoor je het gevoel hebt dat de ontwikkelaar niet over één nacht ijs gaat. Bovendien moet de game de toekomst gaan worden voor Bioware, zoals Mass Effect dat vele jaren was. Daarnaast is het idee van knallen, loot scoren en beter worden iets dat altijd goed werkt.

Anthem

Waarom niet?

Een game als Destiny heeft duidelijk getoond dat een game met deze ingrediënten redelijk snel eentonig kan gaan worden. Hoewel ik het verhaal in Destiny 2 een stuk beter vond dan in het eerste deel, is het zonder vrienden een game die minder geschikt is om lang te spelen. Het is te hopen dat Anthem niet in dezelfde valkuil valt. Over een paar weken komt er een uitgebreide demo die ons hopelijk een goed idee geeft hoe de vork daadwerkelijk in de steel steekt.

Anthem komt op 22 februari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Anthem
Sluiten