Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 5 januari 2019

Topgames van 2019: Civilization VI: Gathering Storm

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Civilization VI: Gathering Storm?

In dit overzicht van de topgames van 2019 focus ik me voornamelijk op compleet nieuwe games. Toch zijn er hier en daar games die gelden als uitzondering en daar toe tel ik Civilization VI: Gathering Storm absoluut mee. Het is de tweede grote uitbreiding op Civilization VI, nadat we eerder al de uitstekende uitbreiding Rise and Fall mochten ontvangen. Gathering the Storm draait voornamelijk om de wereld en hoe die in de loop der tijd kan veranderen. Denk daarbij aan klimaat veranderingen zoals we daar nu mee te maken krijgen, maar ook aan rampen die in de geschiedenis voor heel wat ellende hebben gezorgd.

Civilization VI- Gathering Storm 1

Zo kun je een stad stichten in de buurt van een volkaan. Deze heeft als voordeel dat de grond daarom heen vaak erg vruchtbaar is. Maar je loopt dan wel het risico dat hij uitbarst en de omgeving volledig wegvaagt. Een stad die flink aan het groeien was kan op die manier een flinke klap krijgen en minder snel nieuwe gebouwen of wonderen produceren. En dat is slechts één voorbeeld. Ook overstromingen en stormen doen hun intrede.

Civilization VI: Gathering Storm

Maar buiten dit komt er nog veel meer. Zo kun je kanalen aanleggen om boten door te laten navigeren. Dat zorgt voor een compleet nieuwe dynamiek. Verder kun je rekenen op nieuwe volken om mee aan de slag te gaan, nieuwe gebouwen en wonderen om te maken en manieren om de game te winnen.

Waarom wel?

Civilization VI was in zijn basis al goed en werd dankzij Rise and Fall alleen maar beter. Gathering the Storm lijkt een beetje de kers op de taart te worden en zal er voor zorgen dat je de game op nog meer manieren kan spelen en winnen. Op die manier verwacht ik in de koude tijd van februari weer heel wat uren achter de pc te kruipen.

Civilization VI: Gathering Storm

Waarom niet?

Het is een uitbreiding dus wat dat betreft is het meer van hetzelfde. Hopelijk zorgen de vernieuwingen en toevoegingen er voor dat de game weer compleet nieuw aanvoelt en de nieuwe dynamiek elk potje anders maakt.

Civilization VI: Gathering Storm

Civilization VI: Gathering Storm komt op 14 februari uit en verschijnt dan op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Civilization VI: Gathering Storm
Sluiten