Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 jan 2019

Topgames van 2019: Code Vein

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Code Vein?

Elk gamejaar zijn er wel een paar games die voor dat jaar gepland staan, maar uiteindelijk de release niet halen. Code Vein is zo’n titel. De game had eigenlijk in september van vorig jaar al uit moeten komen, maar uitgever Bandai Namco besloot dat dat te vroeg was en stelde hem uit voor dit jaar. Hopelijk komt dat de ontwikkeling van de game alleen maar ten goede.

Code Vein

Code Vein speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar het leven niet al te beste is. Er zijn nog maar een eindje vol mensen in leven, die strijden tegen het kwaad. Om sterker te worden kunnen de overlevenden genaamd Vein hun herinneringen inleveren om kracht te krijgen, maar tegelijkertijd ook bloeddorstig te worden. Wie daarin doorslaat verandert in één van de vijanden die doelloos jaagt op alles wat er beweegt. Het is aan jou om in deze wereld op zoek te gaan naar je verleden en te ontdekken of er een weg is uit de nachtmerrie.

Code Vein

De game is al vaak beschreven als een anime-versie van de Dark Souls-reeks. Dit omdat het in Code Vein net als in Dark Souls goed mogelijk is dat een simpele vijand er al voor kan zorgen dat je wordt afgemaakt als je niet goed oplet. Wat dat betreft is dit echt een game waarbij je de hele tijd op het puntje van je stoel zit.

Waarom wel?

De mix tussen de stijl en de gameplay is iets dat mij gelijk aanspreekt. Het is een duistere game met een anime-stijl. Dat is iets dat ik niet eerder heb gezien. In 2017 heb ik de game zelf in Tokio kunnen spelen en dat voelde goed. Hopelijk heeft de ontwikkelaar in de tussentijd niet stil gezeten.

Code Vein

Waarom niet?

We hebben er al een tijdje niks van gezien en gehoord. Dat betekent vaak niet veel goeds. Het uitstellen van games gebeurt regelmatig, maar dan krijg je vaak wel een nieuwe datum te horen. Doordat dat nu ontbreekt, twijfel ik ook wel een beetje of het goed gaat komen met de game.

Code Vein

Code Vein moet dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Code Vein
Sluiten