Gaming 11 jan 2019 Jelle van Es

Topgames van 2019: Crash Team Racing Nitro-Fueled

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Crash Team Racing Nitro-Fueled?

Met de komst van Super Mario Kart werd de funracer in één klap populair. Winnen deed je niet alleen meer door rondjes zo goed mogelijk te voltooien: je kon wapens gebruiken om je tegenstanders het leven zuur te maken. Vooral de games waarbij je met een kart kon rondscheuren schoten als paddestoelen uit de grond. Een groot aantal daarvan was een goedkope kloon. Maar met Crash Team Racing die destijds op de PlayStation verscheen had je een behoorlijk goed alternatief. Dit jaar krijgt die game een tweede leven in de vorm van Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled is de remaster van de game zoals die in 1999 op de PlayStation verscheen. Het origineel is gemaakt door Naughty Dog, die je vandaag de dag kent van Uncharted en The Last of Us. Voor de remaster is het Beenox die er aan werkt. Zij hebben voornamelijk games uit de Skylanders-serie gemaakt. De game zal alle content uit het origineel kennen, maar ook een aantal toevoegingen.

Zo is het mogelijk om straks met anderen online te spelen en zo te zien wie het beste kan karten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen kart samen te stellen en kun je gaan racen met Nitros Oxide. In het origineel was dat de baas die je niet zelf kon besturen. Er komen ook extra circuits om mee aan de slag te gaan. Op de verschillende circuits kun je powerups pakken om je tegenstanders mee uit te schakelen.

Waarom wel?

De funracer is een tijdloos concept. Natuurlijk, als je een Nintendo Switch hebt, is de kans groot dat Mario Kart 8 Deluxe de beste game blijft om mee aan de slag te gaan. Maar voor de andere spelcomputers lijkt Crash Team Racing Nitro-Fueled een goed alternatief te worden. Bovendien komt de game voor een zacht prijsje in de winkel.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Waarom niet?

De herinneringen die ik aan Crash Team Racing Nitro-Fueled heb komen voornamelijk uit mijn jeugd. Destijds speelde ik de game regelmatig op de PlayStation. Als ik er op terugkijk, zie ik de game als een topgame. Maar wellicht dat ik met de jaren een roze bril he ontwikkeld. Ik weet dus niet helemaal hoe goed de game in het echt is.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled komt op 21 juni uit en verschijnt dan op de Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Crash Team Racing Nitro-Fueled
Sluiten