Gaming 10 jan 2019 Jelle van Es

Topgames van 2019: Days Gone

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Days Gone?

2018 was een absolute topjaar voor de PlayStation 4. De PlayStation VR kwam beter op gang en ook op het gebied van exclusieve games kreeg je een paar absolute toppers. Denk maar aan Spider-Man en God of War. Het is moeilijk om dat te gaan overtreffen, maar dat neemt niet weg dat er een aantal interessante exclusieve titels aankomen. Eén van de eerste grote releases op dat gebied is Days Gone.

Days Gone

Days Gone wordt gemaakt door Bend Studio. In het verleden waren zij verantwoordelijk voor de de verschillende Syphon Filter-games. Daarna hebben ze voornamelijk games voor de handhelds van PlayStation gemaakt zoals Resistance: Retribution voor de PlayStation Portable en Uncharted: Golden Abyss voor de PlayStation Vita. Met Days Gone mogen ze eindelijk weer een grote game voor de console maken, iets dat ze sinds 2004 niet meer hebben gedaan.

Days Gone

Days Gone neemt je mee naar een post-apocalyptische wereld. Jij gaat daar aan de slag als Deacon St. John, die met zijn motor door de grote open wereld scheurt. Hij verhuurt zichzelf om klusjes te doen, waarbij hij niet terugdeinst om zijn wapens te gebruiken. Naast de menselijke vijanden die in deze nieuwe wereld over lijken gaan, krijg je ook te maken met een soort zombie-achtige wezens genaamd Freakers.

De game geeft je de mogelijkheid om missies op verschillende manieren te spelen. Je kunt grof geweld gaan gebruiken, maar het is ook mogelijk om stealth te hanteren en op die manier het verrassingselement uit te buiten.

Days Gone

Waarom wel?

Exclusieve PlayStation 4-games die zich afspelen in een post-apocalyptische wereld hebben in het verleden goed uitgepakt, zoals je bij The Last of Us kan zien. Daarnaast spreekt de grote open wereld mij aan en lijkt het hoofdpersonage waar je mee aan de slag kunt gaan erg interessant.

Days Gone

Waarom niet?

Days Gone is al een tijdje in ontwikkeling en de laatste keer dat hij getoond werd, zag hij er niet fantastisch uit. Ook is het de vraag hoe het in de game met variatie zit. In hoeverre is niet elke missie hetzelfde.

Days Gone

Days Gone komt op 26 april uit en verschijnt dan op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Days Gone
Sluiten