Topgames van 2019: Dead or Alive 6

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Dead or Alive 6?

2019 belooft een mooi voorjaar te gaan bieden wanneer het neerkomt op vechtgames. Naast een nieuw deel in de Mortal Kombat-reeks krijgen we ook Dead or Alive 6. De reeks was tussen Dead or Alive 2 en 4 vooral een vechtgame die draaide om de vrouwelijke personages en hoe die in beeld werden gebracht. Na het vertrek van hoofdontwikkelaar Tomonobu Itagaki bij de ontwikkelaar werd de vechtgamereeks iets minder seksistisch en draaide het juist weer meer om het combatsysteem. Dead or Alive 5 liet wat dat betreft het juiste voorbeeld zien.

Dead or Alive 6

Dead or Alive 6 lijkt hier op voor te borduren. Het draait in de game iets minder om de vrouwelijke vormen van de personages (hoewel die er nog steeds zijn) en meer om het combatsysteem. Op de Tokyo Game Show van vorig jaar heb ik de game kunnen spelen en destijds smaakte dat echt naar meer. De combat is snel, er zijn veel manieren om te blocken en te counteren en de levels hebben meerdere lagen, waarbij je de tegenstander van een hoger platform naar beneden kan trappen om op het lagere niveau verder te vechten.

Dead or Alive 6

In totaal zijn er 25 personages waarmee je aan de slag kunt gaan. Daar zijn twee nieuwe te vinden in de vorm van de Diego (een straatvechter) en NiCO, een Finse martial arts vechter. Daarnaast zijn het voornamelijk de terugkerende personages die je zult herkennen. Kasumi, Ayane, Jann, Leifang, Zack en alle andere vechtersbazen uit het voorgaande deel zijn aanwezig. Qua verhaal draait het in de basis om Kasumi, die na de avonturen in Dead or Alive 5 haar ninja-clan heeft achtergelaten, maar na het ontdekken van gevaren toch weer terugkeert om het kwaad te bezweren.

Dead or Alive 6

Waarom wel?

De tijd die ik in Tokio met de game doorbracht smaakte absoluut naar meer. De combat was heerlijk snel en de personages waarmee ik aan de slag kon gaan waren goed gevarieerd. Daarnaast is het zo dat het er verdomd lekker uitzag en dat ik na elk potje weer snel een nieuw potje wilde gaan spelen. Dat is een goed teken voor een vechtgame.

Dead or Alive 6

Waarom niet?

Het is te hopen dat Dead or Alive 6 een beetje heeft gekeken naar wat andere vechtgames de laatste jaren hebben gedaan. Natuurlijk, het is belangrijk dat de combat in zijn basis goed is, maar je wilt tegelijkertijd ook content die je aanspreekt. Zo’n beetje elke vechtgame heeft vandaag de dag meerdere toffe modi en hopelijk volgt Dead or Alive 6 die trend.

Dead or Alive 6 komt op 15 februari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Dead or Alive 6
Sluiten