Topgames van 2019: Devil May Cry 5

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Devil May Cry 5?

De Japanse uitgever Capcom heeft de afgelopen jaar een kleine identiteitscrisis gekend. Zij dachten dat het verstandig was om Westerse studios los te laten gaan met series die van origine in Japan zijn gemaakt. Dat pakte niet altijd even goed uit. Gelukkig lijkt men daarvan geleerd te hebben en zijn de Japanse ontwikkelaars weer verantwoordelijk voor de grote release. Monster Hunter World bewees dat een Japanse game wereldwijd een succes kan worden. En hopelijk geldt dat straks ook voor Devil May Cry 5.

Devil May Cry 5

Het is een direct vervolg op Devil May Cry 2 en doet net alsof de reboot DMC: Devil May Cry nooit heeft bestaan. In de game begin je als Nero, die net als Dante als een demonen hunter kan worden ingehuurd. Daarbij stuit hij al snel op een mysterieus figuur die zijn Devil Bringer-arm heeft weten te jatten. Gelukkig wordt Nero bijgestaan door ene Nico die een robotarm genaamd de Devil Breaker heeft gemaakt. Daarmee kan hij alsnog flink wat demonen afmaken. Met dit wapen in de arm gaat op zoek naar de dief van zijn Devil Bringer en komt hij terecht in een stad die door Dante flink onder handen is genomen tijdens gevechten met demonen.

Devil May Cry 5

Als ik heel eerlijk ben, kun je de voorgaande alinea gelijk vergeten. De Devil May Cry-reeks heeft nooit gedraaid om het verhaal en de kans is klein dat Devil May Cry 5 daar verandering in gaat brengen. Het is een serie waarbij de actie centraal staat en op dat gebied ben ik onder de indruk. Tijdens de Tokyo Game Show heb ik een demo van de game kunnen spelen. Hoewel dat allemaal in het Japans was, sprak de actie voor zich en zat je binnen no-time in te hakken op de vele vijanden die de game kent. Ook was er een dik eindbaasgevecht, waar Nero alles uit de kast moet halen om enerzijds in leven te blijven en anderzijds de baas te verslaan.

Waarom wel?

Devil May Cry 5 biedt net als de voorgaande delen in de serie actie die heerlijk over de top is. Het is stylisch en je hebt vele moves die je zonder al te veel problemen uit je mouw schudt. Daarnaast is het zo dat je door het voltooien van levels en het verslaan van vijanden orbs verzamelt waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren.

Devil May Cry 5

Waarom niet?
Hoewel de demo die ik heb gespeeld goed was, is het wel zo dat Devil May Cry 4 niet de sterkste game uit de serie is. Het is te hopen dat de game de goede oude tijd van Devil May Cry 3 kan doen herleven, want dat was de ultieme combinatie tussen actie en stijl.

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 komt op 8 maart uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Devil May Cry 5
Sluiten