Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 9 januari 2019

Topgames van 2019: The Division 2

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is The Division 2?

Uitgever Ubisoft heeft er een handje van om tijdens de E3 games op grote wijze aan te kondigen, waarna de uiteindelijke versie duidelijk wat minder is. Dat gebeurde met Watchdogs, waarbij de uiteindelijke versie nooit zo mooi was als de eerste trailer en ook The Division had er een handje van. Gelukkig leren we daar ook van en nemen we nu gamesonthullingen altijd met een korreltje zout, totdat we het zelf hebben kunnen spelen. Dat neemt niet weg dat The Division uiteindelijk een best wel toffe game was. Zeker wanneer je de game samen met vrienden speelden en het echt als een RPG zag in plaats van een shooter was het een topgame. Dit jaar krijgen we een vervolg in de vorm van The Division 2.

The Division 2

The Division 2 speelt zich zo’n zeven maanden af na de gebeurtenissen van het origineel. In plaats van de strijd in het koude New York bevind je je nu in de zomer van Washington DC. Dat maakt de setting al gelijk anders. Washington DC heeft immers nauwelijks hoge gebouwen en er zijn veel parken. Dat maakt het aanzien gelijk een stuk vrolijker. Maar schijn bedriegt: de strijd in Washington DC in The Division 2 is misschien nog grimmiger dan het origineel. Zo is er een burgeroorlog uitgebroken, waar jij als agent een einde aan probeert te maken.

The Division 2

Net als het origineel is The Division 2 een mix tussen actie en RPG. Je krijgt missies en moet daarbij de strijd aangaan met de vele vijanden die je tegenkomt. Onderweg kun je nieuwe loot vinden en ga je in levels omhoog. De ontwikkelaar heeft beloofd dat de zogenaamde end-game veel aandacht heeft gekregen, waardoor de game hopelijk lang speelbaar is. Ook zijn er raids die je met acht man kan spelen en worden er na de release in elk geval drie gratis uitbreidingen uitgegeven.

Waarom wel?

De eerste The Division heb ik rond de release zeer fanatiek gespeeld met vrienden en was echt heel erg tof. Totdat je op het punt komt dat je de hoofdmissies wel gedaan hebt. Toen werd de game wat eentonig en was het niet meer dan grinden voor nieuwe voorwerpen. Het feit dat de ontwikkelaar dat ook inziet geeft hoop voor The Division 2. Daarnaast denk ik dat de setting een stuk interessanter is met meer variatie.

The Division 2

Waarom niet?

Tegelijkertijd lijkt het er op dat het een redelijk trouw vervolg is met veel elementen die je ook in het eerste deel zag. Daarnaast is het op visueel gebied niet heel erg veel sterker omdat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde engine. En zolang we het niet hebben kunnen spelen, weten we niet hoe lang de game interessant blijft.

The Division 2

The Division 2 komt op 15 maart uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: The Division 2
Sluiten