Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jan 2019

Topgames van 2019: Doom Eternal

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Doom Eternal?

De Doom-reeks gaat al zoveel jaar mee. Het begon ooit als de opvolger van Wolfestein en as een game waarbij je op de pc vijanden op een gruwelijke manier kon afmaken. Games waarvan je ouders niet wilde dat je het speelde. In 2016 werd de reeks opnieuw op de kaart gezet met Doom. Doom Eternal is vervolgens weer het vervolg op die game.

Doom Eternal Xbox One

In Doom Eternal ga je andermaal aan de slag met de min of meer anonieme Doom Slayer, die het opneemt tegen een lading aan demonische wezens. Heb je meer verhaal nodig? Dan is dit niet jouw ding. Dit is een game die draait om keiharde actie. Net als bij zijn voorganger daag Doom Eternal je uit om zo dicht mogelijk bij vijanden te komen en ze dan gruwelijk af te maken. Dit levert niet alleen spektakel op, maar voorziet je vaak ook van health en kogels voor bepaalde wapens.

Doom Eternal

De game kent een veelvoud aan wapens en kent ook meer vijanden dan zijn voorganger. Mocht je op zoek zijn naar iets meer uitdaging, dan kun je aan de slag met de Invasion-modus. Jij kunt dan als een demoon gaan spelen in de wereld van iemand anders en hem of haar volledig te frustreren. Mocht je dat niet willen, dan kun je de optie uit zetten, zodat je puur tegen de computer speelt.

Doom Eternal

Waarom wel?

Net als bij Doom lijkt Doom Eternal een heerlijk groot spektakel te gaan worden. De eerste beelden tonen in elk geval veel actie en verschillende manieren om vijanden op een gruwelijke manier af te maken. Daarnaast draait de game op een nieuwe engine, die het mogelijk maakt om de actie nog beter op beeld te brengen.

Doom Eternal

Waarom niet?

Doom is een heerlijke game, maar kon op een gegeven moment wel wat eentonig worden. Wat dat betreft hoop ik dat het vervolg iets meer variatie kent. Ook ben ik benieuwd of men weer gaat proberen om een echte multiplayermodus in de game te steken, want die kwam in Doom niet heel erg uit de verf.

Doom Eternal

Doom Eternal moet ergens dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Doom Eternal
Sluiten