Topgames van 2019: Far Cry New Dawn

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Far Cry New Dawn?

Begin 2018 mochten we aan de slag met Far Cry 5, een verdomd fijne game die een grote open wereld en vrijheid combineerde met een toffe shooter. De game was uitgebreid en er was van alles en nog wat te beleven. Het zorgde er voor dat de game één van de betere titels van 2018 was. En begin 2019 krijgen we alweer een nieuw deel in de serie in de vorm van Far Cry New Dawn.

Far Cry New Dawn

Je lijkt Far Cry New Dawn te moeten zien als een tussendoortje. De game wordt voor een mid-range prijs in de winkel gelegd en speelt zich af in dezelfde wereld als Far Cry 5. Maar daar zul je niet al te veel van terug zien. Far Cry New Dawn speelt zich zeventien jaar af na een nucleaire ramp, welke er voor heeft gezorgd dat de wereld flink is veranderd. Je keert terug naar Hope County Montana, waar de mensheide probeert te overleven. Zij zijn verdeeld in groepen en elke groep maakt gebruik van zijn eigen regels.

Far Cry New Dawn

Ook heb je in deze wereld een aantal mensen die over lijken gaan. Met name de Highwaymen lijkt gevaarlijk te zijn, waar de tweelingzusjes Mickey en Lou met hun troepen rondtrekken overal dood en verderf achter laten. Het is aan jou om hier tegen in te gaan, terwijl je tegelijkertijd vriendschappen sluiten met personages die jou helpen en heb je de mogelijkheid om een thuisbasis te maken en die te verbeteren.

Waarom wel?

De Far Cry-games hebben mij, op Far Cry 2 na, altijd wel vermaakt. Hoewel het een tussendoortje is, lijkt de post-apocalyptische setting tof en vooral kleurrijk te zijn. Het idee om je eigen basis op te bouwen en daar je eigen wapens in te ontwikkelen spreek me ook enorm aan.

Far Cry New Dawn

Waarom niet?

Je komt terecht op een map die je waarschijnlijk al kent van Far Cry 5. Hoewel veel anders is in Far Cry New Dawn, is het geen compleet nieuwe ervaring. Daarnaast is het de vraag in hoeverre het de ontwikkelaar is gelukt om unieke dingen te beleven en in hoeverre het een game gaat zijn waarbij je voornamelijk moet knallen. Het voelt echt een beetje als een tussendoor-project, terwijl ik net gewend was aan de variatie en kwaliteit van Far Cry 5. Hopelijk heb ik het bij het verkeerde einde.

Far Cry New Dawn

Far Cry New Dawn komt op 15 februari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Far Cry New Dawn
Sluiten