Gaming 12 jan 2019 Jelle van Es

Topgames van 2019: Fire Emblem: Three Houses

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Fire Emblem: Three Houses?

Binnen het portfolio van Nintendo zijn vele verschillende franchises te vinden die om de zoveel tijd weer terug komen. Fire Emblem loopt al mee sinds de originele NES, maar wij kennen de serie in het Westen vooral van de verschillende games die op de Game Boy Advance kwamen. Hoewel er ook delen voor de consoles kwamen, waren het met name successen op de handhelds. Dit jaar krijgen we met Fire Emblem: Three Houses een deel op de Nintendo Switch, een spelcomputer die zowel als handheld als als console gebruikt kan worden. Wat dat betreft is het een perfecte combinatie.

Fire Emblem: Three Houses is een compleet nieuw deel in de serie en dus niet een remake of remaster een een oud deel. De game neemt je mee naar het fictieve Fodlan, waar de kerk een grote invloed heeft op het land en het volk. En dat levert vaak problemen op. De kans is groot dat je uiteindelijk daarmee de strijd aan moet gaan. Maar om heel eerlijk te zijn is er nog niet heel veel harde informatie beschikbaar over de nieuwe game.

Fire Emblem: Three Houses

Wat we wel weten is dat de typische strategische gevechten terugkeren. In vele veldslagen moet jij jouw helden op de juiste manier aansturen en goed opletten hoe jde kracht van jouw eenheden en de zwaktes van jouw tegenstanders kunt uitbuiten. Daarnaast zijn er ook momenten waarop je vrij kunt rondlopen en gesprekken aan kunt gaan. Wellicht dat je net als het laatste deel op de Nintendo 3DS de mogelijkheid hebt om je eigen basis op te bouwen. Het duurt dan ook nog even voordat de game uit is en Nintendo heeft nog genoeg tijd om meer elementen over de game naar buiten te brengen.

Fire Emblem: Three Houses

Waarom wel?

Over het algemeen zijn Fire Emblem-games gewoon heel erg goed. En als ik kijk naar de trailer die voor de game is uitgegeven kan ik eigenlijk alleen maar enthousiast worden. De animaties zien er fantastisch uit en de gevechten zelf lijken van hetzelfde hoge niveau te zijn als de andere games in de serie.

Fire Emblem: Three Houses

Waarom niet?

We weten er eerlijk gezegd nogal weinig van. Ik geloof dat het strategische gedeelte van de game goed in elkaar zit, maar het is voor een game als deze ook belangrijk dat het verhaal weet te boeien. Wat dat betreft heeft niet elk deel in de serie zich van zijn beste kant laten zien.

Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses komt in de lente uit en verschijnt dan op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Fire Emblem: Three Houses
Sluiten