Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 januari 2019

Topgames van 2019: God Eater 3

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is God Eater 3?

Met Monster Hunter World zagen we een typische Japanse game die ook geschikt was voor de Westerse gamer. De God Eater-reeks is een soort van tegenhanger van Monster Hunter. In plaats van een soort middeleeuwse setting die Monster Hunter kent, neemt God Eater je mee naar een apocalyptische wereld, waarin je vooral met schietijzers los mag gaan.

God Eater 3

De vorige twee delen kwamen oorspronkelijk uit op de PlayStation Portable en Vita, waarna er ook een port kwam naar de PlayStation 4. Die waren echter niet zo interessant, omdat de mechanics echt gemaakt waren voor de handhelds. Dat betekent dat de gameplay nogal simpel was, wat ook geldt voor de aankleding van de game. God Eater 3 is van het begin af aan gemaakt voor de PlayStation 4. Dat levert niet alleen betere graphics op, maar geeft de speler hopelijk ook een verhaal dat een stuk beter tot zijn recht komt.

God Eater 3

Wat echter nog wel steeds hetzelfde is, is dat je flink moet gaan knokken en dat je daar steeds beter van wordt. Hoewel je voornamelijk aan de slag gaat met schietijzers, zijn er ook zwaarden voor de directere combat. En de game kan ook met vrienden gespeeld worden.

Waarom wel?

Monster Hunter World toonde aan dat een typische Japanse game echt wel geschikt kon zijn voor het Westerse publiek. De makers van God Eater hebben dat succes uiteraard ook gezien. Sterker nog, als de originele Monster Hunter-games er niet zouden zijn geweest, dan was God Eater er ook niet geweest. Hopelijk volgt God Eater 3 dat pad ook en is het een game die lang interessant is.

God Eater 3

Waarom niet?

Als we kijken naar de beelden van God Eater 3, lijkt het er op dat het vooral meer van hetzelfde is ten op zichte van God Eater 2 Rage Burst. Wel oogt het een stuk beter. Maar ik hoop van harte dat de game qua gameplay lang interessant is. Mocht het een ouderwets ‘grindfestijn’ worden, dan is de kans groot dat je er snel klaar mee bent. Wat dat betreft is dit een game die nog meerdere kanten op kan gaan.

god eater 3

God Eater 3 komt op 8 februari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: God Eater 3
Sluiten