Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 3 januari 2019

Topgames van 2019: Kingdom Hearts III

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Kingdom Hearts III?

Het originele Kingdom Hearts verscheen destijds op de PlayStation 2 en was een unieke samenwerking tussen Square Enix en Disney. Personages uit de werelden van Final Fantasy en Disney kwamen samen, terwijl jij het als Sora opnam tegen de verschillende badguys. Destijds was het verhaal nog redelijk te volgen. Inmiddels zijn er na het tweede deel heel veel spinoffs verschenen en is het qua verhaal er niet echt duidelijker op geworden.

Kingdom Hearts III

Ik ga ook niet meer proberen om iets van het verhaal te begrijpen. Hopelijk dat ik met het begin van Kingdom Hearts III aan het begin snap wie de badguys zijn en hoe zij afgemaakt moeten worden. Gewoon de hoofdlijnen volgen en dan kom je er wel. Net als de voorgaande games staat Sora er niet alleen voor. Andermaal wordt hij bijgestaan door Donald en Goofy en gaat hij de verschillende Disney-werelden af. Bij elke wereld krijgt het drietal net weer een ander uiterlijk die past in de stijl van die desbetreffende wereld. Ook zal er veel geknokt gaan worden met de Heartless, waarbij een actief combatsysteem wordt gebruikt. Daarbij is het zaak om goed te kijken naar de zwakke punten van de vijanden en die uit te buiten.

Waarom wel?

Andermaal mag je afreizen naar verschillende Disney-werelden. Als fan van de films, of het nou de klassiekers zijn of de nieuwe producties, is het een feest van herkenning. Met name de mogelijkheid om de werelden van Toy Story en Monsters Inc. te betreden spreekt me erg aan. Ook ziet de game er echt heel erg goed uit. Dat is ook niet heel gek als je bedenkt dat Kingdom Hearts 2 destijds op de PlayStation 2 verscheen en de spinoffs voornamelijk op handhelds verschenen.

Kingdom Hearts III

Verder lijkt het een game te zijn waar veel te doen en te beleven is en waarbij je meer dan eens geconfronteerd wordt met een pittig baasgevecht.

Waarom niet?

Het verhaal. Er zijn in de geschiedenis van games heel wat titels geweest met een verhaal dat lastig te begrijpen was. Maar in het geval van Kingdom Hearts III snap ik er echt helemaal niks meer van. Er zijn verschillende soorten badguys, je hebt volgens mij te maken met klonen en ga zo maar door. Ik heb al lang geleden opgegeven om er iets van te begrijpen en daar heb ik me bij neergelegd. Toch is het iets dat me kan gaan tegenstaan wanneer ik een paar uur in de game zit.

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III komt op 29 januari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Kingdom Hearts III
Sluiten