Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jan 2019

Topgames van 2019: Marvel Ultimate Alliance 3

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Marvel Ultimate Alliance 3?

Tijdens de Game Awards aan het einde van 2018 zijn heel wat nieuwe games aangekondigd. De meest opvallende daarbij was wat mij betreft Marvel Ultimate Alliance 3. Het was bijzonder omdat het tweede deel vele jaren geleden werd uitgebracht en er daarna niks meer mee werd gedaan. Maar wat het extra bijzonder maakt is dat het Nintendo is die de rechten heeft opgepikt. Zij hebben Team Ninja ingeschakeld om de game te maken en dit jaar exclusief uit te brengen op de Nintendo Switch.

Marvel Ultimate Alliance 3

De volledige naam is overigens Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. De game wordt een mix tussen een RPG en een actiegame. In de game kun je aan de slag met vele helden uit het Marvel-universum. Denk daarbij aan de helden van X-Men, de Avengers, de Guardians of the Galaxy en nog veel meer. Samen met hen neem je het op tegen al het kwaad dat het universum bedreigt. Denk daarbij aan Thanos en zijn zogenaamde Black Order.

Marvel Ultimate Alliance 3

Het verhaal in de game is origineel, maar kent wel elementen die je uit films kent. Zo moet je proberen om de Infinity Stones te vinden voordat Thanos er zijn hand op legt. Je kunt de game in je eentje spelen, maar ook samen met vrienden. Daarbij is het mogelijk om met vier man op één systeem te spelen, waarbij iedereen genoeg heeft aan een enkele Joy-con.

Waarom wel?

De vorige twee Marvel Ultimate Alliance-games waren behoorlijk goed en kende veel diepgang. Met die goede herinneringen en de mogelijkheden die de consoles vandaag de dag bieden kan het bijna alleen maar goed komen. Daarnaast is het fijn dat je de game dankzij de Nintendo Switch overal mee naar toe kan nemen.

Marvel Ultimate Alliance 3

Waarom niet?

Team Ninja is niet meer de ontwikkelaar die het ooit was, dus wat dat betreft is het even zien wat voor werk ze afleveren. Daarnaast hebben we nog niet veel van de game gezien en is het ook belangrijk dat de game qua lengte straks niet tegenvalt.

Marvel Ultimate Alliance 3

Marvel Ultimate Alliance 3 moet dit najaar uitkomen en verschijnt dan op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Marvel Ultimate Alliance 3
Sluiten