Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jan 2019

Topgames van 2019: Monster Hunter World Iceborne

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Monster Hunter World Iceborne?

Monster Hunter World was in 2018 gelijk één van de eerste grote klappers. De reeks was altijd populair in Japan, maar in het Westen was het succes minder groot. Maar Monster Hunter World bracht daar dankzij een veel actiever vechtsysteem en de mogelijkheid om het gewoon op de console te spelen verandering in. Dit jaar krijgen we met Monster Hunter World Iceborne een grote uitbreiding.

Monster Hunter World Iceborne belooft veel extra content te brengen. Het verhaal gaat verder na het einde van het origineel. De Fifth Fleet is nog altijd bezig om te begrijpen wat er allemaal speelt in de nieuwe wereld en trekt verder. Daarbij komt de vloot aan bij een nieuw continent, dat voornamelijk voorzien is van ijs. Daar krijg je een berg aan nieuwe Assignments en optionele quests, maar ook veel storyquests.

Monster Hunter World Iceborne

Maar misschien nog belangrijker: de uitbreiding introduceert een berg aan nieuwe locaties, monsters en mogelijkheden om wapens, armor en tools te maken. Op die manier heb je weer tientallen manieren om de game te spelen. In je eentje, maar ook zeker samen met vrienden. Voor de uitbreiding is het zaak dat je het origineel hebt, maar er zal ook een bundel komen met de originele game.

Waarom wel?

Ik heb zulke goede herinneringen aan Monster Hunter World. Zeker met de release van de game heb ik vele uren met de game doorgebracht en samen met vrienden genoten van de verschillende quests, ook al was de matchmaking aan het begin wat matig. Het feit dat er een uitbreiding komt, is wat dat betreft al gewoon goed nieuws.

Monster Hunter World Iceborne

Waarom niet?

We weten eigenlijk nog niet al te veel van de uitbreiding. Op dit moment komt de uitbreiding een beetje over als vooral meer. Nu is dat niet per se verkeerd, want Monster Hunter World is een topgame, maar je zou toch wel wat vernieuwing willen zien.

Monster Hunter World Iceborne moet in de herfst uitkomen en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Monster Hunter World Iceborne
Sluiten