Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jan 2019

Topgames van 2019: Mortal Kombat 11

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Mortal Kombat 11?

De kans is redelijk groot dat we met dit vooruitblikartikel van Mortal Kombat 11 net even iets te vroeg zijn. Binnenkort wordt de game namelijk pas echt goed onthuld en kan ik er dan waarschijnlijk wat meer over vertellen. Maar ik probeer deze Topgames van 2019-reeks zoveel mogelijk op chronologische volgorde te houden. En Mortal Kombat 11 moet als het goed is op 23 april verschijnen.

Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen nog maar een trailer gezien waarin de oudgedienden Scorpion en Raiden elkaar op een gruwelijke manier afmaken. En daarna gewoon weer respawnen om het gevecht voor te zetten. Wat dat betreft lijkt Mortal Kombat 11 redelijk op zijn voorgangers: een vechtgame die draait om de bruutheid er van. En dat is hetgeen dat er voor zorgde dat een grote doelgroep interesse had in de serie.

Mortal Kombat 11

Gelukkig hebben de laatste delen ook bewezen dat het qua gameplay zeer goed is en kun je als je een beetje goed bent prachtige combinaties maken. En uiteraard aan het einde je vijand helemaal afmaken met een finishing move. Met de trailer lijkt het er op dat dat er ook weer in zit.

Waarom wel?

De maker van de reeks maakt alleen maar vechtgames. De laatste jaren werden daarbij Mortal Kombat-games afgewisseld met vechtgames waar je aan de slag kon gaan met helden uit het DC-universum. Elk deel was eigenlijk goed. En met die wijsheid en de toffe stijl uit de trailer is de kans redelijk groot dat het helemaal goed gaat komen met dit nieuwe deel.

Waarom niet?

We weten op dit moment eigenlijk nog te weinig om een goed beeld van de game te krijgen. Zo moeten we nog zien hoeveel personages in de game komen te zitten en wat voor singleplayer content we mogen verwachten. Kortom, er zijn nog veel vragen die beantwoordt dienen te worden.

Mortal Kombat 11 komt op 23 april uit en verschijnt dan op de Nintendo Switch, PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Mortal Kombat 11
Sluiten