Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 2 januari 2019

Topgames van 2019: New Super Mario Bros U Deluxe

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is New Super Mario Bros U Deluxe?

We trappen het overzicht af met New Super Mario Bros U Deluxe, een titel die al binnenkort uitkomt. Net als een hoop andere games die op de Nintendo Switch verschijnen, heeft ook New Super Mario Bros U Deluxe zijn oorsprong op de Wii U. Daar was het destijds een launchgame voor. Het is in zijn basis een klassiek 2D-platformer, met als groot verschil dat je de game ook met zijn vieren kunt gaan spelen.

New Super Mario Bros U Deluxe

In dat laatste geval kun je samenwerken, maar is het eigenlijk net zo mooi om elkaar volledig in de weg te zitten en zo elkaar te frustreren. Ook komt de game gelijk met de Luigi-DLC, die destijds later nog werd uitgegeven. Zodoende heb je gelijk een berg aan levels om mee aan de slag te gaan.

Waarom wel?

Hoewel de game niet de status heeft gehaald als het geniale Super Mario Odyssey, is het zeker een fijne game. Het oldschool platformen heeft altijd goed gewerkt en het feit dat je in je eentje of met zijn vieren kan spelen, zorgt er voor dat de game op vele manieren inzetbaar is. Ook helpt het dat je dus veel content hebt en aan de slag kunt gaan met verschillende personages. Elk personage heeft daarbij zijn eigen vaardigheid. Voor de jongere gamers is het goed om te weten dat er een personage is die niet dood kan gaan, tenzij hij in het ravijn valt.

New Super Mario Bros U Deluxe

Waarom niet?

Net als bij een groot aantal games die eerder op de Wii u zijn verschenen, is de nieuwigheid er wel vanaf. Als je een trouwe Nintendo-fan bent, dan heb je de game eigenlijk al gespeeld. De paar extra’s die er in zitten lijken mij niet genoeg om de game nog een keer in huis te halen.

New Super Mario Bros U Deluxe

New Super Mario Bros U Deluxe komt op 11 januari uit en verschijnt dan exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: New Super Mario Bros U Deluxe
Sluiten