Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jan 2019

Topgames van 2019: Nioh 2

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Nioh 2?

Er zijn weinig games die zo’n moeilijke ontwikkeling hebben gekend als Nioh. De ontwikkeling van de game werd begonnen in 2004, maar het duurde uiteindelijk tot 2017 voordat de game uitkwam. In die tussentijd was er wel al veel veranderd en ging de game van een RPG over naar en actievolle game met een hoge moeilijkheidsgraad. Dit jaar krijgen we als het goed is een vervolg in de vorm van Nioh 2.

Nioh 2 werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd en is hopelijk niet als bij het origineel meer dan tien jaar in ontwikkeling. Dat hoeft ook niet, want de basis van de eerste Nioh is gewoon goed. Dat is een game die heerlijk actievol en pittig is, waardoor de vergelijking met de Dark Souls-reeks regelmatig is gemaakt. Nioh 2 kan wat dat betreft gewoon door gaan waar me gebleven is. De trailer van de game is in elk geval indrukwekkend.

Naast deze trailer weten we eigenlijk niet al te veel van dit vervolg. Het enige dat we zien is een samoerai die tegen een paar monsters vecht en daarbij in een soort overdrive-modus gaat om daarna er flink op los te gaan. Laat die info dus maar komen.

Waarom wel?

Nioh was simpelgezegd een hele goede game en één van de grotere verrassingen van 2017. De game zat goed in elkaar en de actie was uitstekend. Meer van dat is simpelweg al erg goed en dat maakt me enthousiast voor het vervolg.

Nioh 2

Waarom niet?

We weten er eigenlijk simpelweg nog heel erg weinig van. En dan is het moeilijk om een goede voorspelling te doen. De game wordt gemaakt door Team Ninja en dat team lijkt het nogal druk te hebben. Naast Nioh 2 leggen ze een laatste hand aan Dead or Alive 6 en maken ze ook nog Marvel Ultimate Alliance voor de Nintendo Switch. Ze nemen dus heel wat hooi op de vork.

Nioh 2

Nioh 2 moet dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de PlayStation 4 en wellicht ook nog andere platformen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Nioh 2
Sluiten