Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jan 2019

Topgames van 2019: Ori and the Will of the Wisps

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Ori and the Will of the Wisps?

Ori and the Will of the Wisps is het vervolg op de game Ori and the Blind Forest. Die laatstgenoemde kwam in 2015 uit en was echt een heerlijke game. Net als zijn voorganger is Ori and the Will of the Wisps een zogenaamde Metroidvania-game. Dat betekent dat je te maken hebt met een platformer die bestaat uit meerdere kamers. Sommige kamers kun je gelijk bereiken, terwijl je voor de anderen eerst een bepaalde kracht moet vrijspelen. Op die manier bezoek je regelmatig gebieden tegen die je al eerder hebt gezien, maar waarbij bij een nieuw bezoek er dan nieuwe deuren open zijn.

Ori and the Will of the Wisps

Andermaal ga je aan de slag met Ori, een zogenaamde guardian spirit, die over verschillende speciale krachten beschikt. Je krijgt te maken met vele vijanden die het op jou gemunt hebben, maar gelukkig weet Ori ook van wanten en kan hij de vijanden verslaan. Ook kan Ori nieuwe vaardigheden leren. Sommigen om je verder te helpen in je avontuur, anderen om vijanden makkelijker af te maken.

Ori and the Will of the Wisps

Qua verhaal gaat Ori and the Will of the Wisps verder waar de Blind Forest was gebleven. Je verlaat het bos zoals je dat kent en gaat op zoek naar antwoorden over wie Ori is en waar Ori precies vandaan komt.

Waarom wel?

De voorganger van Ori and the Will of the Wisps is één van de beste games van 2015 en nog altijd één van de betere platformgames die je op dit moment op de Xbox One kunt spelen. Het feit dat de game simpelweg een vervolg krijgt is zodoende al een kleine reden voor een feestje.

Ori and the Will of the Wisps

Waarom niet?

Meer van hetzelfde is niet altijd een reden voor succes. De eerste game was vooral door zijn unieke stijl en mogelijkheden erg tof. Het is te hopen dat Ori and the Will of the Wisps genoeg vernieuwingen kent om ons andermaal enthousiast te maken.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps moet ergens dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Ori and the Will of the Wisps
Sluiten