Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jan 2019

Topgames van 2019: The Outer Worlds

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is The Outer Worlds?

The Outer Worlds is een game van Obisidan Entertainment. Hoewel dat bedrijf onlangs is overgenomen door Microsoft, maakt het nog wel deze game af die eind vorig jaar werd onthuld. Obsidian’s game dat het hiervoor uitbracht was de laatste South Park-game. Ook kun je het bedrijf kennen van Fallout: New Vegas.

The Outer Worlds

The Outer Worlds neemt je mee naar een buitenaardse wereld van de toekomst, maar dan met een gevoel alsof je je in een jaren vijftig-fantasie zit. Wat dat betreft zou je het kunnen zien als een buitenaardse versie van Fallout. Maar tegelijkertijd heeft het ook veel weg van de verschillende Borderlands-games, met zijn vele wapens en humor die in de game lijkt te gaan zitten.

The Outer Worlds

In de wereld van The Outer Worlds is er van alles te beleven. Je hebt de mogelijkheid om je eigen team op te bouwen, de verschillende dorpjes en space stations verkennen en de ruimte ook in gaan. Tijdens je avontuur kom je ook vele verschillende personages tegen waar je mee kunt praten en keuzes kunt maken in die gesprekken. Daarbij moet je rekening houden met de keuzes die je maakt.

The Outer Worlds

Waarom wel?

De laatste games die Obsidian heeft gemaakt, waren behoorlijk goed. Dus als de ontwikkelaar daar verder op kan borduren, dan gaat dit helemaal goed komen. Daarnaast is de stijl van de game nogal uniek en dat nodigt uit om er enthousiast van te worden.

The Outer Worlds

Waarom niet?

Obsidian Entertainment is een partij die in het verleden bij verschillende projecten te veel hooi op de vork nam en dat kwam het eind resultaat niet helemaal ten goede. Het is te hopen dat men heeft geleerd van de gemaakte fouten en dat dit een game gaat zijn die aan de verwachtingen kan gaan voldoen.

The Outer Worlds

The Outer Worlds moet ergens dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: The Outer Worlds
Sluiten