Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jan 2019

Topgames van 2019: Rage 2

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Rage 2?

In 2010 verscheen de game Rage. Een titel gemaakt door Doom- en Wolfenstein-maker id Software. De game draaide op de Tech 5 engine, die liet zien hoe je een grootse wereld redelijk makkelijk kon opbouwen. Technisch gezien was de game interessant, maar qua gameplay en lengte was het teleurstellend. Wat dat betreft voelde de game meer aan als een techdemo dan als een volwaardige game.

Rage 2

Toch krijgt de game een vervolg in de vorm van Rage 2. Deze wordt gemaakt door Avalanche Studios en id Software. De eerste ken je voornamelijk als de ontwikkelaar van de verschillende Just Cause-games. Die samenwerking moet er voornamelijk voor zorgen dat de wereld meer tot leven komt, want de wereld van het origineel was nou niet heel briljant.

Rage 2

Tegelijkertijd moet de invloed van id Software te merken zijn in de shooterelementen. Afgaande op de verschillende trailers van de game is de post-apocalyptische wereld van Rage 2 behoorlijk bruut en krijg je te maken met een veelvoud aan vijanden. Daarbij kun je ze behoorlijk bruut afmaken en moet je niet raar opkijken wanneer de ledematen rondvliegen. Naast een aantal dikke wapens kun je ook een Wingstick gooien om op een afstand vijanden gruwelijk af te maken. En als een klap op de vuurpijl kent jouw personage nog speciale krachten om je te ontdoen van vijanden.

Waarom wel?

De samenwerking tussen de twee studios kan heel goed uitpakken. De ene weet hoe je een grote open wereld bouwt, terwijl de andere een expert is op FPS-gameplay. Daarnaast oogt de game erg goed en is de bruutheid van de titel zeker iets dat mij aanspreekt.

Rage 2

Waarom niet?

Afgaande op de trailers oogt het allemaal een beetje over de top en krijg je het gevoel dat het wat geforceerd is. Daarnaast is er natuurlijk de grote vraag hoe de game zich gaat houden als je hem heel wat uren achter elkaar speelt. In hoeverre slaat de verveling toe?

Rage 2

Rage 2 komt op 14 mei uit en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Rage 2
Sluiten