Topgames van 2019: Resident Evil 2

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Resident Evil 2?

De eerste Resident Evil heeft veel betekent voor de populariteit van het horror-genre. Het is dan ook niet gek dat die game meer dan eens opnieuw is uitgebracht. Het was ook het begin van het grote succes van de reeks, die in 2017 met Resident Evil 7 het meest recente deel kende. Op een achtste deel moeten we nog een tijd wachten, maar gelukkig komt er dit jaar wel een remake van het tweede deel.

Resident Evil 2

En het is voor het eerst dat deel deze er krijgt. Net als de Resident Evil-remake van een paar jaar geleden, is Resident Evil 2 van het begin af aan opgebouwd. Dat betekent dus verbeterde graphics, maar ook op het gebied van gameplay belangrijke veranderingen. Zo kun je nu zonder problemen rondlopen met je pistool gericht op eventuele vijanden.

Resident Evil 2

Tegelijkertijd is het nog altijd een spel waarbij je verschillende puzzels hebt die je moet oplossen. Zo vind je soms voorwerpen die je pas veel later kunt gebruiken. Dat zorgt er ook voor dat je meer dan eens moet backtracken. Verder is het zaak dat je goed nadenkt wanneer je zombies afknalt en wanneer je wegrent. Het bewaren van kogels is zeer belangrijk voor de echt lastige gevechten.

Waarom wel?

Ik heb zelf Resident Evil 2 gespeeld op de Tokyo Game Show van dit jaar en daar maakte de game veel indruk op me. Niet alleen ziet het geheel er gewoon goed uit, het speelt ook nog eens lekker. Bovendien is het een game waarin het verhaal boeit en je aan de slag mag gaan met bekende personages als Jill Valentine en Leon Kennedy, die allebei op hun eigen manier terechtkomen in de nachtmerrie.

Resident Evil 2

Waarom niet?
Het puzzel- en backtrack-element van de game kan wat verouderd aanvoelen. Zeker in vergelijking met de meest recente games is het even wennen. Daarnaast is het ook zo dat het een game is die je al een keer eerder hebt gespeeld. Ondanks de vele vernieuwingen is het verhaal hetzelfde.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 komt op 25 januari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Resident Evil 2
Sluiten