Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 jan 2019

Topgames van 2019: Sekiro: Shadows Die Twice

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Sekiro: Shadows Die Twice?

Het gamejaar 2019 lijkt vooral te gaan draaien om games die een vervolg zijn op grote titels uit het verleden. Gelukkig heb je hier en daar ook een titel die compleet nieuw is en zomaar enorm kan verrassen. In die categorie verwachten we veel van de game Sekiro: Shadows Die Twice. Een game die gemaakt wordt door FromSoftware en wordt uitgegeven door Activision.

Sekiro: Shadows Die Twice

En zodoende is het dus een samenwerking tussen de makers van de Dark Souls en Call of Duty. Wie had ooit die combinatie zien aankomen? Aan het hoofd van het ontwikkelingstraject staat Hidetaka Miyazaki, die een dubbelrol vervult samen met die van President van FromSoftware. Wij kennen hem voornamelijk als de bedenker van Dark Souls en Bloodborne. Sekiro: Shadows Die Twice is echter van een ander kaliber. Hoewel we verwachten dat de game pittig gaat zijn, kent het geen RPG-elementen zoals je die kent van de Souls-serie. Ook is er geen multiplayer-element in de game te vinden. Het is een echte action-adventure game die je meeneemt naar het oude Japan.

Sekiro: Shadows Die Twice Google Stadia

In de game ben jij een shinobi die voor dood is achter gelaten, nadat zijn leider door een vijandige clan is ontvoerd. Terwijl hij denkt dood te zijn, wordt hij even alter wakker om er achter te komen dat hij nog leeft en dat zijn afgehakte arm is vervangen door een soort geest die plaats heeft genomen in zijn arm. Samen gaan ze de strijd aan en gaan ze op zoek naar wraak. Daarbij kun je voor de volle actie gaan, maar kun je ook sneaky aan het werk gaan om zo vijanden te verrassen.

Waarom wel?

De laatste games die FromSoftware heeft uitgegeven waren eigenlijk stuk voor stuk goed. Als je kijkt naar de beelden die tot nu toe naar buiten zijn gebracht, dan kunnen we eigenlijk alleen maar enthousiast worden. Bovendien is het echt even wat anders en dat is vandaag de dag wel erg fijn om voorgeschoteld te krijgen.

Sekiro: Shadows Die Twice

Waarom niet?

De ontwikkelaar heeft de laatste jaren voornamelijk games uitgebracht die heel moeilijk waren en diepgang kenden dankzij het RPG-systeem. In hoeverre gaat dit een waardevolle toevoeging zijn aan het portfolio en heb je de game straks niet in een uurtje of tien uitgespeeld?

Sekiro Shadows Die Twice

Sekiro Shadows Die Twice komt op 22 maart uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Sekiro: Shadows Die Twice
Sluiten